https://imgix.femina.dk/media/article/tale-forran-andre-her-er-5-tricks.jpg
Annonce
Krop & velvære

Tale foran andre? Her er 5 tricks, der får dig godt igennem

12. marts 2019
af ANNONCE
Svedige håndflader, tør mund og angst for at gå i stå eller dumme sig. Mange af os er ikke glade for at tale foran andre, men ligesom med alt andet kan det læres.

1. FORBERED DIG!

Ja, du har hørt det før: Øvelse gør mester, og sandheden er altså også, at du bliver meget bedre, hvis du ved, hvad du gør. Start med at finde ud af, hvad du skal sige, og hvordan du skal sige det. Lad være med at prøve at være en anden, end du er, og bruge ord, der ikke ligger naturligt i munden på dig. Du er bedst, når du er dig selv. Når du ved, hvad du skal sige, så træn: Tal foran spejlet, tal foran venner, og hvis du har en hund, vil den sikkert også gerne høre, hvad du har at sige. Jo mere du øver dig, jo mere sikker bliver du, og des større sandsynlighed er der for succes.

2. FIND DEN RETTE PÅKLÆDNING

Hvad du skal have på, afhænger selvfølgelig helt af sammenhængen: Skal du holde en præsentation for 200 mennesker eller et oplæg for dine nærmeste kolleger? Det afgørende er, at tøjet passer til lejligheden, og at du har det godt i det. Det vil sige, at det skal føles behageligt på alle måder, så du ikke skal bruge energi på at tænke over, om det nu sidder ordentligt, eller om du er over- eller underdressed.

3. FRISK MUND

Uanset om vi skal tale med nogle få kolleger eller til en hel forsamling, kan mange af os godt blive lidt nervøse, hvilket kan give tør mund og påvirke vores ånde, og så kan det være svært at sige de velvalgte ord. Men hvis du bruger SB12 mundskyl, er du sikker på frisk ånde i hele 12 timer. Så kan du holde fokus på det, du skal. Nemlig tale! Du kan med fordel gøre SB12 mundskyl til en del af din daglige morgenrutine, og har du drukket kaffe eller spist frokost, kan du nemt genopfriske den friske ånde med et skud SB12 spray eller SB12 boost tyggegummi. Med SB12 i baghånden kan du koncentrere dig om det, der er vigtigt. Vil du have flotte hvide tænder oveni, skal du prøve SB12 White, som giver hvidere tænder på blot 14 dage, når du bruger den morgen og aften. Den indeholder ikke slibemidler og skader dermed ikke tænderne.

4. TRÆK VEJRET

At være nervøs for at skulle tale foran andre er helt naturligt – selv erfarne talere kender til det. Så lad være med at kæmpe imod nervøsiteten, ligesom der heller ikke er nogen grund til at fyre op under den. Lige inden du går på, kan du berolige dig selv med en vejrtrækningsøvelse. Træk vejret helt ned i maven, mens du langsomt tæller til 5, og ånd også ud, mens du langsomt tæller til 5. Gentag, indtil det virker, eller i så lang tid som muligt.

5. NYD DET!

Når du skal tale, så prøv at nyde det. Du har noget, der skal siges, og nu har du muligheden for at sige det. Grib chancen!

Du kan købe SB12 her på apopro.dk

https://imgix.femina.dk/sb12-ny_0.jpg

Læs også