https://imgix.femina.dk/media/6e51d0589ae3493ea89293ee4bbf22cf.jpg
Krop & velvære

Spis dig ung

9. marts 2012
af Juliane Olsen, Alive.dk
Foto: All Over Press
Bliv klog på hvilke fødevarer, der kan hjælpe ungdommen på vej

Mennesker har til alle tider søgt den evige ungdom. Svaret på den ligger måske i de ting vi spiser. Ernæringsekspert Thorbjörg Hafsteinsdottir, der er forfatter til bogen "Spis dig yngre" har holdt vægten livet igennem ved at leve efter et bestemt kostmønster, og det har gjort, at hun nærmer sig de 50 år og ikke er synderligt påvirket af tidens tand.

- Generelt spiser folk for mange snacks. De indtager for mange kalorier uden at være klar over det: Det kan være det lille stykke brød eller sukker i kaffen, og det er alt sammen med til at give et øget kaloriebrug, siger ernæringseksperten til Alive.dk.

Som vi bliver ældre ændrer hormonbalancen sig, især for kvinder, og derfor lagrer vi fedtet mere i kroppen jo ældre vi bliver. Derfor er det også vigtigt at spise efter sin alder, for ikke at gøre kroppen stresset, ifølge Thorbjörg Hafsteinsdottir.

Sådan ser Thorbjörg Hafsteinsdottirs kostplan ud. Du kan læse mere på hjemmesiden www.klubvital.dk

Morgenmad:
Proteinshake lavet af valleproteinpulver, rismælk, mandelmælk tilsat koldpresset hørfrø-olie og kokos-olie. Tilsæt kanel for at hjælpe dit blodsukker på vej, vanillepulver og en halv banan eller bær som jordbær, blåbær, brombær.

Kostråd til et ungt liv

Sukkerfrit, masser af farver, gode fedtstoffer, rødvin, grøn te, kaffe, D-vitamin, bær, fisk, kylling, krydderier, mørk chokolade, Kur delights slikerstatning, broccoli og kål.

Alternativt en frossen, økologisk broccoli-stilk.
Blend det til en shake hvor af der kommer to glas.

Formiddag:

Grøn te eller kaffe. Snacks kan være mandler, peanuts, rosiner eller produkter fra Kur delights slikerstatning. Drik rigeligt med vand. Gerne halvanden liter om dagen.

Frokost:

Salat af rød peberfrugt, ruccola-salat blandet med enten rejer, æg, kylling fra gårsdagens aftensmad, fisk eller tun.

Eftermiddag:
Avocado eller glutenfrit brød med enten hummus, kødpålæg eller æg blandet med peanutbutter. Spis dertil gulerødder og måske egen, friskpresset juice, hvis du vil være ekstra god ved dig selv.

Aftensmad:
Kyllingbryst stegt i kokosolie med løg, rød peberfrugt og spidskål. Svits det med krydderier, peanuts, mandler og gurkemeje.

Sen aften:
Iskaffe blendet med mandelmælk eller drik en is-shake lavet på frosne bær og mandelmælk. Hvis du har overmodne bananer, kan de kommes i. Spis et stykke chokoladekage uden gluten til den søde tand. En skive er nok til at tilfredsstile dit sukkerbehov.

Læs også