https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/35/mandler/mandler-stor.jpg
Krop & velvære

Slip af med fedtet på maven - spis mandler

28. august 2012
af SØNDAGs Sundhedspanel
foto: Panthermedia
Vil du gerne måle lidt mindre omkring maven, så skal du kaste dig over mandlerne

Vil du tabe dig primært om maven, så spis mandler, så klart lyder et af budskaberne fra diætisten Charlotte Hartvig, der sammen med Majbritt L. Engell, der er master i fitness og træning har skrevet bogen "Spis maven flad".

Mandler indeholder nemlig store mængder monoumættede fedtsyrer, som siges at kunne modvirke mavefedt.

LÆS MERE: Nødder indeholder meget fedt, og derfor skal man ikke spise uanede mængder i løbet af en dag. Find ud af hvor mange gram det anbefales, at man spiser om dagen.

Grove kulhydrater eller mandler

I et forsøg satte man 52 overvægtige på en 24 ugers pulverkur. Halvdelen af de overvægtige fik dagligt 84 g mandler, hvilket er lig med 467 kalorier, mens den anden gruppe fik tilsvarende mængde kalorier fra sammensatte kulhydrater, der bestod af groft brød, havregryn m.m.
Resultatet var, at de, der spiste mandler tabte sig mest - og ikke mindst tabte de mange centimeter omkring taljen.

LÆS MERE: Ens taljemål siger meget om ens sundhedstilstand. Fedt på maven øger nemlig risikoen for diabetes, hjerte-kar-sygdomme samt flere kræftformer. Find ud af hvor meget du skal måle om taljen.

Mandelspisernes taljemål var i gennemsnit reduceret med 17 cm, mod 12 cm hos kulhydratspiserne.

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også