https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/04/17/bliv-brun-uden-beskyttelse/bliv-brun612x325.jpg
Krop & velvære

Sådan bliver du brun OG beskytter dig mod kræft

19. april 2013
af Birgitte Muldbjerg
foto Panthermedia
Mange vil gerne have den flotte brune farve som solens stråler giver vores hud. Men vi vil også gerne beskytte os mod kræft. Begge dele kan lade sig gøre

En dejlig, fristende sol skinner og man bliver nærmest draget ud i solens. Men det er næsten ikke til at bære, at solens stråler også kan være farlig. For når man som de fleste danskere elsker solen og den solbrune kulør - men også gerne vil forebygge både gammel hud og kræft, hvad gør man så?

Med lidt omtanke og planlægning kan du godt nyde solen i fulde drag - og samtidig beskytte dig mod de skadelige stråler.

- Man kan godt få lidt farve på huden og samtidig minimere sin risiko for at udvikle kræft i huden, siger cand.scient. og projektchef for Kræftens Bekæmpelses solkampagne Peter Dalum.

LÆS MERE: Har du sart hud, eller er du en vandhund? Her får du hjælp til at finde den solcreme, der passer til dig.

Undgå at blive skoldet

- Man skal først og fremmest undgå at blive solskoldet. Samtidig er det også den samlede mængde af UV-stråling, danskeren får gennem livet, der udgør en risiko. Men vi siger ikke, at man ikke skal være i solen. Den bidrager jo også med noget godt, for eksempel D-vitamin. Man skal bare tage sine forholdsregler og huske at solbeskytte sig, siger Peter Dalum.

LÆS MERE: Vil du i form til sommerens strandture og bare ben? Her får du tre effektive øvelser, der får dig i form til sommeren.

Og gode forholdsregler er at solbeskytte sig midt på dagen, hvor strålingen er kraftigst, og hvor risikoen for at blive solskoldet er størst.

Vil du gerne have lækre lår? Under artiklen har vi samlet 3 tips til at få lækre lår.

Skyggen er ok

Det er ikke nødvendigt at gå inden døre, det er også okay at opholde sig i skyggen eller tage tøj på, der dækker kroppen.

Og så skal man huske at bruge solcreme, der hvor skygge og tøj ikke dækker, hvis du er ude. Men lad være med at ligge og stege, og husk, at én indsmøring ikke er nok, hvis solen skinner hele dagen.

Læs også