https://imgix.femina.dk/media/f30ba0c0b927474fb1fbae4edcf8727f.jpg
Krop & velvære

Så usund er din grillpølse

19. juni 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Når der skal grilles, er pølser ofte en obligatorisk del af måltidet. Selvom vi godt ved, at grillpølser ikke er det sundeste at indtage, gør vi det gerne alligevel.

Men pølser har et meget højt fedtindhold, påpeger Lisa Bolting, der er chefdiætist ved Slankedoktor.dk.

- Det handler jo om, at pølser indeholder det usunde, mættede fedt. Der er omkring 30 g fedt pr. 100 g pølse. Det svarer altså til fire små bordpakker smør. Pølser har et meget højt kalorieindhold, og ofte nøjes man jo ikke med kun at grille pølser. Det er jo en slags dessert til selve grillmåltidet, siger Lisa Bolting til Alive.dk.

Læs mere: Vil du have succes med at grille, så kan du her få ti gode råd. Find blandt andet ud af hvordan du griller røde bøffer, der stadig er sprøde på ydersiden.

Gå efter de slankere varianter
Der findes dog flere pølsevarianter på markedet med et markant lavere fedtindhold, og kyllinge- og kalkunpølser er heller ikke ligeså fede.

- Men det er måske ikke helt ligeså spændende. Skindet skal gerne knække på den særlige måde, og smagen skal være der, som chefdiætisten påpeger.

Læs mere: Mangler du inspiration til, hvad du skal servere som tilbehør, når du griller? Få opskriften på hvedekernesalat med blomkål og radiser.

Selvom grillpølserne har et meget højt kalorieindhold, vil Lisa Bolting ikke nødvendigvis råde til, at man helt dropper dem. Det handler bare om at gøre alt med måde.

- Det vil være lidt hårdt at sige, at man helt skal droppe grillepølserne, hvis man vil holde den slanke linje. Men man kan måske nøjes med en halv, siger Lisa Bolting, der dog helst ser, at man nøjes med kød, kartofler og grønt til grillmiddagen.

Læs også