https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/10/40/brystkraeft-app/brystkraeft-app-stor.jpg
Krop & velvære

Ny app giver brystcancerpatienter et positivt indspark i hverdagen

30. september 2013
af Redaktionen
Tidligere brystcancerpatient Marina Canfarotte og terapeut Jette Holm har netop lanceret en ny app for brystcancerpatienter. ”Brystcancer – din personlige assistent” hedder app’en, der med enkle øvelser og positive indspark hjælper brystcancerpatienter til rare åndehuller og gode tanker under og efter behandlingen

Angst, stress, ubehag, smerter, bekymringer, ventetid, vrede og træthed er noget de fleste brystcancerpatienter oplever under deres behandlingsforløb. I de situationer er et lille positivt her og nu- indspark, der ikke kræver alverden, kærkomment. Det handler om at flytte fokus, løfte humøret og gøre noget godt for sig selv i nu'et med øvelser af bare 3-4 minutters varighed. Og det er netop, hvad den nye app "Bryst Cancer - din personlige assistent" bidrager med.

Enkel hjælp til selvhjælp lige ved hånden

En lille åndedrætsøvelse, et fif til dufte, der afhjælper kvalme og salve, der lindrer huden, en reminder om at "du bliver, hvad du siger", dagens positive citat og en kort instruktion til akupunkturpunkter, man selv kan finde, er blot eksempler på de mange konkrete øvelser og input app'en giver adgang til. Og som kan bruges og udføres, når behovet for at ændre fokus melder sig - uanset tid og sted.

3-4 minutters pusterum uanset tid og sted

Det er tidligere brystcancerpatient Marina Canfarotta og terapeut Jette Holm, der med erfaringer fra hver deres side af bordet, er ophavskvinder til app'en, der er den første af sin slags til brystcancerramte kvinder. Begge har de oplevet behovet for lettilgængelige, enkle øvelser og små pusterum, der kan sprede positive tanker og lette hverdagen for brystcancerpatienter under og behandlingsforløbet. Med den nye app håber de at kunne give rigtig mange kvinder en håndsrækning og et lille pusterum på bare 3-4 minutter - præcis når og hvor, der er brug for det.

"Brystcancer - din personlige assistent" koster 13 kr.

Læs også