Krop & velvære
5. september 2014

Lider dit barn af børneeksem?

Er dit barn en af de ca. 20%, der lider af børneeksem? Med kløe, svidende sår, grimme plamager af tør, skællet hud, infektioner og mangel på nattesøvn som ’sidegevinster’? Læs med her.
Af: af Kost- og ernæringsterapeut Tine Grandjean
https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/september/allergiprim.jpg

foto: All Over

Eksem hos babyer og små børn er en tilstand vi har accepteret, og vi kan kun håbe og vente på, at det forsvinder med alderen.

Sandheden? Den er, at du kan gøre noget selv.
Eksem er en overreaktion i huden, fra immunsystemet. Immunsystemet har en overreaktion, og der opstår en inflammation i barnets hud. Den mest effektive og absolut bivirkningsfri behandling på inflammation er antiinflammatorisk kost. Samtidig er det vigtigt at undersøge og klarlægge, hvorfor inflammationen er opstået. At dæmpe inflammationen uden at udrede årsagen, ville være som at tørre vand op fra gulvet i stedet for at slukke for vandet. Det bliver et unødvendigt kapløb med årsagen.

OM TINE GRANDJEAN

Tine kan bookes til individuelle konsultationer, undervisning og foredrag. Læs nærmere på www.sundmedmad.dk

Tine har arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse i 18 år.

Er uddannet Ernæringsterapeut, Professionsbachelor i ernæring, Kerneterapeut og løbende kurser ved DET, Skolen for psykosomatik og CET.

Har de seneste 9 år arbejdet som ernæringsterapeut med behandling af sygdomme og ubalancer.

Medlem af:
Danske Ernæringsterapeuter (DET), Dansk Selskab for spiseforstyrrelser (DSS),
Samt Registreret Alternativ Behandler (RAB)

Se mere om Tine på hendes hjemmeside Sundmedmad.dk

KØB TINE GRANDJEANS BOG: ELSK MADEN

Pris: 149,95

Se mere her

Også hjælp til babyer
Babyer, der ammes eller får modermælkserstatning, kan også hjælpes selvom de ikke får "rigtig" mad endnu. De kan reagere på den mad, som mor har spist, eller de kan reagere på modermælkserstatningen.
Der er mekanismer i kroppen, som opstår ud af vores kostvaner, vores immunreaktion og tilstanden i vores tarm. Det er i denne triade, at løsningen kan findes.

Har mor mangler, får barnet det også.
Noget af det, som har betydning, er barnets samlede næringstilstand. Får barnet dækket alle sine behov for vitaminer, mineraler, aminosyre og fedtsyre? Dækkes behovet for mikronæringsstoffer, som især findes i grøntsager, bær, nødder og frugt? Optager barnet de næringsstoffer som er i maden?

Man har altid sagt, at barnet får, hvad det skal have, når man er gravid, og når man ammer. Men barnet kan ikke få det, som ikke er tilstede, uanset hvor længe barnet bliver i maven, eller hvor meget det sutter ved brystet. Er der en inflammationstilstand i tarmen, så har barnet en nedsat optagelsesevne.

Det begynder i maven
Når eksem er en overreaktion i immunsystemet, så er det også vigtigt at interessere sig for det miljø, vi tilbyder immunsystemet. 75% befinder sig i tarmen. Det gør det selvfølgelig, fordi det er her, der kommer flest fremmede stoffer (maden) ind. Maden er i vores mave i mindst et døgn, og det påvirker vores hormoner og vores krop nat og dag. Immunsystemet er begyndelsen på en kæde af reaktioner, som først og fremmest involverer kortisol. Herefter kan en række andre hormoner over tid påvirkes.

Begynder vi i maven, får vi mulighed for at regulere immunsystemet, genopbygge tarmens sundhed og hermed også øge optagelsen af næringsstoffer af den mad, som barnet spiser.
Og selvfølgelig er det godt at behandle den tørre, sprækkede hud med fed creme, men at kigge lidt ind bagved er den bedste og mest langsigtede løsning.

Måske kan Tine hjælpe dig? Skriv til hende på www.sundmedmad.dk

Læs mere om:

Læs også