Krop & velvære

Jordbær styrker din hukommelse

af SØNDAGs Sundhedspanel 8. august 2012
foto: Panthermedia
Kast dig endelig over sommerens jordbær. De smager nemlig ikke kun godt - de er også gode for hukommelsen

Jordbær er røde, og så smager de helt fantastisk. Men det er ikke den eneste fordel ved de røde bær.

En undersøgelse viser nemlig, at hvis vi spiser jordbær og blåbær mindst to gange om ugen, styrker det vores hukommelse.

LÆS MERE: Vil du gøre mere for at styrke din hukommelse, så får du her fem gode tips til at holde hjernen i topform.

Ikke kun jordbær - også blåbær

Undersøgelsen har løbet over en årrække, hvor et hold forskere har fulgt 120.000 danske sygeplejersker, deres livsstil og eventuelle sygdomsforløb. Det har givet forskerne megen interessant viden.

Blandt andet har de fundet ud af, at de sygeplejersker, som i dag er over 70 år, kan udskyde deres tendens til senilitet med op til 2,5 år, hvis de spiser enten jordbær eller blåbær mindst to gange om ugen.

LÆS MERE: Vil du lave en masse lækre retter fyldt med jordbær? Få seks forskellige opskrifter lige her

Det er flavoniderne, der betyder noget

Sygeplejerskerne er blevet testet hvert andet år i en seksårig periode, og de som spiste flest bær, havde den bedste hukommelse. Det er takket være bærrenes indhold af flavonoider, at kvindernes hukommelse er blevet styrket. Flavonoider findes i jordbær, blåbær og anden frugt og grønt med stærke farver.

Kilde: Annals of Neurology, 2012