Millie Gooch
Krop & velvære

Hun plejede at komme tilbage fra en uge på Ibiza. Helt grå og anspændt. Så tog hun en beslutning

15. november 2023
Af Aino Oxblod, femina.se
Foto: Millie Gooch/SWNS
26-årige Millie Gooch er stoppet med at drikke alkohol. Og det har ændret hendes liv. I dag er hun en succesfuld forfatter og foredragsholder. Her er hendes syv erkendelser om at vælge alkohol fra.

Det er ikke slut med at feste

Det er en almindelig fordom, at man skal sidde derhjemme og være asocial, bare fordi man er afholdsmand. Og det passer selvfølgelig ikke.

Millie mener tværtimod, at hun har fjernet to almindelige undskyldninger for at aflyse en fest. "Jeg har ikke råd" og "jeg vil ikke have tømmermænd dagen efter" holder ikke lige så godt, når du ikke drikker.

Man har ikke brug for ferie efter ferien

"Jeg plejede at komme tilbage efter en uge på Ibiza og være endnu mere grå og anspændt, end før jeg tog afsted.

Ferier uden alkohol er en drøm. Man behøver ikke dø af tømmermænd i varmen og slipper for at kaste op i hotellets brusehætter", skriver Millie Gooch i Delish.

Du sparer penge

Alkohol koster penge – og går du ud på klub eller bar, er det dyrt.

Alkoholfrie alternativer koster ofte en brøkdel og giver dig råd til andet.

Afholdenhed kan gøre en stor forskel for din mentale sundhed

Hvis du oplever problemer med angst og mental sundhed, kan problemerne blive værre, når du drikker alkohol. Hvis du undgår alkohol, slipper du for tømmermændsangst og kan blive bedre til at tage vare på dig selv.

"Afholdenhed har givet mig tid og energi til at tage mig af mig selv, gå i fitnesscentret, komme ud, læse selvhjælpsbøger og starte hobbyprojekter, som jeg altid har talt om, men aldrig har fået gjort. Det lyder måske dumt, men det har hjulpet mig med at følge mine drømme", skriver Millie.

Sober Girl Society

I februar 2018 droppede Millie Gooch alkohol, og syv måneder senere startede hun det online og fysiske fællesskab kaldet "Sober Girl Society".

Det er verdens største community for kvinder, der helt eller i nogen grad dropper alkohol - og fx kalder sig "sober curios".

Formålet med fællesskabet er at vise, at man stadig kan have det sjovt uden alkohol.

Selvtillid opnås ved at håndtere vanskelige situationer ædru

"Når vi drikker, fordi vi har haft en hård uge på jobbet, fordi vi er nervøse før en date, eller fordi vores hjerter er knuste, bytter vi i bund og grund en ubehagelig følelse ud med en meget mere behagelig, og vi gør det på et øjeblik", skriver Millie Gooch.

Når vi vænner os til at drikke de ubehagelige følelser væk, lærer vi aldrig at håndtere de vanskelige følelser eller situationer på rigtig vis. At håndtere de samme situationer ædru opbygger selvtillid og selvværd.

Ikke alle vil forstå dit valg – og det er okay

Hvis du holder op med at drikke, vil der være dem, der synes, at du burde kunne drikke "med måde", eller som siger, at "rødvin er godt for dig".

”Selvfølgelig, rødvin har måske nogle antioxidanter, men blåbær har det også, og jeg har aldrig kastet op i min håndtaske eller endt i seng med en fremmed efter at have spist blåbær,” skriver Millie.

Men flere end du tror vil forstå det

For hver person, der ikke forstår dit valg, vil du møde flere, der har stor forståelse og som er nysgerrige.

”Jeg holder aldrig op med at blive overrasket over menneskers reaktioner, og en af de største erkendelser, jeg har fået, er, at selvom jeg plejede at tro, at alkohol var det, der fik mig til at skabe en forbindelse med andre mennesker, har jeg faktisk fået kontakt til endnu flere ved at tale om, hvorfor jeg stoppede med at drikke”, skriver Gooch.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også