Bakteriebomber
Krop & velvære

Her er de værste bakteriebomber i din hverdag (og ja, du bliver overrasket!)

30. januar 2017
af Christina Bølling
Foto: Pantherstock
Vi ved efterhånden, at mobiltelefonen er en af de værste bakteriebomber - faktisk er der flere bakterier på den end på et toiletsæde. Men der også mange andre ting i din hverdag, der er lige så smækfyldt med bakterier. Se her, hvor du finder de værste bakteriebomber.

De værste bakteriebomber

Der er flere bakterier på din mobil end på et toiletsæde, så det er i sig selv en god reminder om, at når man går på toilet, så lad være med at tage mobilen med. Den husker nemlig ikke bare dine numre og opkald, men også alle de bakterier og vira, du har været i kontakt med. Du må ikke bruge vinduesrens eller lignende på telefonen, men måske lidt håndsprit på en blød klud, f.eks. en mikrofiberklud, som ikke ridser skærmen.

Et andet – overraskende – sted, forskerne har fundet bakterier, er: Din navle. I en fire år gammel undersøgelse fandt amerikanske forskere tusindvis af bakterier, inklusive såkaldte arkebakterier, som er en af de ældste livsformer på jorden i forsøgspersoners navler … yak! LÆS OGSÅ: Undgå bakteriebomber på badeværelset

Andre bakteriebomber

1) Køkkenvasken, E-coli- og salmonella-bakterier 2) Din tandbørste 3) Salt og peber-bøsse (forkølelsesvira) 4) Fjernbetjening 5) Tastatur 6) Badekar – stafylokokker i 26 % af de testede og i 81 % svamp Hvis du bruger desinfektion af hænderne, så husk, det ikke kan erstatte håndvask. Hver fjerde gang skal du vaske hænder på den gammeldags facon i 20 sekunder.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også