https://imgix.femina.dk/media/04f463d1e3454768a28305fc29430f64.jpg
Krop & velvære

FEMINAs stylist fik mave-operation

7. juli 2010
af Lise Grosmann
Foto: Stig Lerche
De fleste af os har ar. Men mens nogle ar vidner om gode livsoplevelser, er der andre, vi helst var foruden. FEMINAs modestylist Birgit Axelsen har siden teenageårene været rigtig ked af nogle grimme ar, hun engang fik på sin mave, og tre graviditeter har bestemt ikke gjort det bedre. Det har til gengæld den mini-abdominal-lift, som hun fik foretaget på Danske Privathospitaler i Hørsholm.

Som kvinder er flest, er vi også her på bladet, og det ville jo være lyv at sige, at udseendet kun er noget, der optager os fagligt. Derfor fik vi den idé, at vi selv stillede op og fortalte om, hvad vi har gået og drømt om at få lavet af små og større forbedringer.

Hvorfor dog stille sig tilfreds med karsprængninger, skæmmende hårvækst og grimme ar, når der i dag er så mange muligheder for at få rettet op på tingene! Her kan du se og læse om, hvordan vores stylist endelig fik sig en fin mave.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f82b23fd6a564566ba0149593fc061f8.jpg

Arret i højre side stammer fra en blindtarmsoperation, som Birgit fik, da hun var 13 år. Kort efter fik hun tarmslyng, og det blev
nødvendigt at operere. Resultatet blev et langt, lodret, indtrukket ar, der delte maven i to.

30. JUNI 2008
Jeg var til forundersøgelse. Læge Bo Jønsson forklarede, hvordan han ville udføre operationen, og hvilke risici der kunne være for f.eks. infektion, væskeansamling, rødme, blødning eller midlertidigt nedsat følesans. Operationen blev fastsat til at skulle foregå 8. juli.

8. JULI 2008
På operationsdagen mødte jeg op på fastende mave. Jeg talte med narkoselægen og lægen, der skulle operere mig, Bo Jønsson. Han tegnede på min mave og forklarede igen, hvad der skulle ske. Der var en utrolig rar og tryg atmosfære på hospitalet.

9. JULI 2008
Dagen efter operationen havde jeg det meget bedre, end jeg havde frygtet. Lægen, som opererede, kom forbi flere gange for at kigge til mig. En stor
stab af sygeplejersker var hele tiden omkring mig for at måle blodtryk og give mig smertestillende medicin. Om aftenen blev jeg hentet af min mand.
Jeg fi k et skema for smertebehandling med hjem, som jeg fulgte nøje, og som stort set holdt mig smertefri.

UGEN EFTER OPERATIONEN
I en uge efter operationen skulle jeg gå med korset 24 timer i døgnet. Det betød, at badning var forbudt, herefter kunne det tages af under badning.

23. JULI 2008
Ved kontrol på sygehuset fi k jeg fj ernet operationsplasteret, som blev afløst af et meget smalt plaster på arret. Jeg blev instrueret i selv at skifte det. Alt var fint, maven var flad, arret var selvfølgelig rødt, men så i øvrigt ud, som Bo Jønsson havde forklaret. I stedet for det tykke mavebælte, der skulle stramme maven ind et stykke tid endnu, men som ikke kunne komme ned i bukserne, købte jeg en slags bodystocking (roll-on) på hospitalet, som gik op til brystet og ned over benene.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/a626fb4cebcd445d84821e594d071088.jpg

Tre måneder efter operationen - Arrene er lilla, hvilket er helt normalt.

ET HALVT ÅR EFTER OPERATIONEN
Jeg er SÅ glad for, at jeg fi k foretaget den operation. Jeg spørger mig selv, hvorfor jeg har gået i alle de år og været ked af det, i stedet for at få gjort noget. I dag vil jeg faktisk ikke regne det for noget. Og så er det værd at bemærke, at den stramme bodystocking er det bedste stylingtip, jeg kan give videre. Den former kroppen flot, ligesom overgange fra trussekanter m.v. bliver usynlige.

Det endelige resultat - Arrene er smalle og helt hvide, og som det
ses, så skjules det lange vandrette ar under trussekanten og
dermed også bikinitrussen.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/7e41b8cb7e1049658843f0e2c8ff7436.jpg

Læs også