https://imgix.femina.dk/media/13cea8cb68ef4d17ac7044ee09b0b7c5.jpg
Krop & velvære

Fem hurtige og naturlige energiboostere

21. juni 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Her får du fem naturlige og sunde energiboostere, som du roligt kan benytte dig af, når trætheden melder sig

Når man er træt, kan det være fristende at ty til kage, slik og sodavand for at få lidt hurtig energi. Men der er ingen grund til at vælge de hurtige kulhydrater, som først og fremmest er usunde, men som heller ikke giver dig energi i særlig lang tid. Både i forhold til mad og fysiske øvelser er der langt bedre alternativer.

Huffington Post har samlet følgende fem naturlige og sunde energiboostere, som du roligt kan benytte dig af, når trætheden melder sig:

Få lidt sol

Solen giver dig energi og gør dig i bedre humør, siger Lorraine Maita, der er læge og forfatter til bogen 'Vibrance for Life: How to live younger and healthier'.

Indtag frokosten i solen eller brug formiddagskaffepausen til at nyde solen i op til 15-20 minutter.

Drik grøn te

Mange kan formentlig ikke undvære kaffen om morgenen, men det kan være, man alligevel skal prøve at skifte kaffen ud med grøn te. Den skulle nemlig have en positiv effekt på dit energiniveau, og så har flere undersøgelser vist, at grøn te kan føre til vægttab.

En japansk undersøgelse har bl.a. vist, at de personer, der indtog grøn te hver dag, havde markant lavere BMI og smallere talje end dem i kontrolgruppen.

Læs mere: Morgenmåltidet er det vigtigste måltid i løbet af dagen. Spis et æg, og du får mere energi til resten af dagen.

En tredje fordel ved grøn te er, at hvis du drikker den om eftermiddagen eller aftenen i stedet for kaffen, vil den ikke påvirke din søvn pga. koffeinindholdet.

Træk vejret dybt

Hvis du sidder og falder hen ved computeren, kan du lave denne vejrtrækningsøvelse. Ret ryggen og luk øjnene. Fokuser fuldstændig på din vejrtrækning og indhaler langsomt, mens du tæller til seks. Hold vejret, mens du tæller til tre og spænder musklerne i hele kroppen. Pust ud, mens du tæller til seks og slapper helt af i musklerne. Hold vejret igen og tæl til tre. Gentag hele øvelsen langsomt.

- Efter lidt tid forsvinder spændingerne, musklerne slapper af, og du kan fokusere på en langsom og rytmisk vejrtrækning, siger Laurel Clark, der er læge og leder af School of Metaphysics i Missouri.

- At lære, hvordan man inhalerer og ekshalerer korrekt, er noget af det mest energigivende, siger Clark ifølge Huffington Post.

Spis et æble

Når du har lyst til søde sager, fordi energien er ved at slippe op, så gå hellere hen til frugtfadet end slikskålen. Hav altid et æble eller en anden frugt liggende, så du hurtigt kan få stillet den søde trang.

- Et æble er fyldt med C-vitamin, fibre og kulhydrater, som giver energi og stabiliserer blodsukkeret, forklarer Peggy Kotsopoulos, der er forfatter til bogen 'Must have been something I ate'.

Læs mere: Mange oplever at have et lavt energiniveau på jobbet. Her får du tips til, hvordan du spiser dig til mere energi, når du er på arbejde.

Ny forskning fra Florida State University har i øvrigt vist, at antioxidanterne og pektin i æbler kan mindske niveauet af LDL-kolesterol i kroppen og bekæmpe inflammationer.

Drik vand

En kølig tår vand kan friske dig op, men det er generelt vigtigt at få nok vand. Mangler din krop væske, kan det gøre dig træt, svimmel og påvirke din korttidshukommelse.
Sørg derfor for at drikke godt med vand i løbet af dagen.

Kilde: Huffington Post

Læs også