Always
Annonce
Krop & velvære

Er du generet af udflåd og andre former for fugt? Sådan gør du livet lettere

6. juni 2023
Annonce for Always. Foto: Shutterstock
De fleste af os har prøvet at lugte lidt forneden – på grund af øget udflåd, eller fordi vi har lækket et par dråber urin under et grineflip. Er det generende for dig? Her får du tre råd til, hvordan du kan leve med let lækage.
https://imgix.femina.dk/2023-04-27/Always-DAILY_Logo_Liners_CMYK.jpg

Hvis du har følt dig generet af udflåd eller andre former for fugt, så er du ikke alene. Det kan endda føles skamfuldt og ensomt og gå ud over selvværdet, hvis du holder det for dig selv.

For nogle kan bekymringen for, at udflådspletten eller den lille dråbe urin kan lugtes eller ses, være så stor, at det afholder dem fra at gøre helt almindelige ting.

Det kan være, du går mindre i fitnesscenter eller i biografen. Det kan også være, du er nervøs for at gå på arbejde eller på café med dine venner.

Der er heldigvis ting, du kan gøre for at gøre livet lettere for dig selv og få selvværdet tilbage. Her har vi samlet tre gode råd til, hvordan du tager kontrollen over problemerne og lever dit liv fuldt ud.

1. Husk dig selv på, at du ikke er alene

De fleste har prøvet at have ildelugtende eller øget udflåd. Og det er ikke ualmindeligt at dryppe lidt i bukserne. Alligevel er udflåd ikke noget vi taler om, men føler du dig generet af det, er der stor sandsynlighed for, at en i din omgangskreds har det på samme måde.

Derfor kan du tage mod til dig og fortælle en god ven, at du døjer med øget udflåd – eller at der sommetider undslipper en dråbe under en særligt avanceret yogastilling. Din ven vil sikkert være forstående, og måske kan vedkommende bidrage med trøstende ord eller en historie, der ligner din egen.

Er du ikke klar til at tale om det, kan det også hjælpe på tabufølelsen at læse andres historier på nettet, høre en podcast eller søge vejledning gennem lægefaglige chats som apoteket.dk.

Føler du dig generet eller bekymret, så bør du altid søge læge. Lægen kan også give vejledning og råd, som du måske ikke selv har overvejet.

2. Undersøg, hvad der kan hjælpe

Det kan være ubehageligt at gå rundt med en lille våd plet i trusserne hele dagen. Den våde plet kan føles irriterende mod huden, og du kan være bekymret for, om pletten lugter eller kan ses. Et trusseindlæg kan være rigtig rart, hvis uheldet er ude – eller hvis du er bekymret for ufrivillige dryp.

Et trusseindlæg kan absorbere både væske og lugt, så du kan føle dig tør og tryg hele dagen. Øget udflåd går oftest over af sig selv, da skeden er selvrensende, men bliver det ved, og begynder udflådet at lugte dårligt eller skifte farve, kan det være tegn på infektion. Husk, at det altid er en god idé at søge læge, hvis du har gener eller er bekymret.

3. Fortsæt med at leve dit liv

Føler du, at risikoen for at ufrivillige dryp afholder dig fra at dyrke dine fritidsinteresser og leve dit liv? Du er ikke den eneste. Men det er vigtigt, at du fortsætter med at dyrke sport og mødes med dine venner.

Et trusseindlæg kan hjælpe dig til ikke at være så bekymret for at komme til at lække en smule under en løbetur, en sjov film eller et cafébesøg.

Er du nervøs for at lugte eller dryppe, kan du tage en snak med en god ven eller din læge om bekymringerne. Måske føles snakken ubehagelig i nuet – men den vil helt sikkert gavne på sigt og lade dig leve dit liv fuldt ud.

Always

Reklame for Always Danmark/Norge

Always Daily

Always Daily er trusseindlæg i et fleksibelt design, som sørger for, at du kan føle dig beskyttet og behageligt tilpas hver dag. Trusseindlæggene er ideelle til udflåd og andre former for fugtighed samt pletblødning før og efter menstruation. På grund af en absorberende kerne føles trusseindlægget så åndbart og tørt at have på, at du nærmest ikke mærker det. Always Daily er dermatologisk testede, så du kan føle dig frisk og tryg dagen igennem. Fås med og uden duft. Læs mere her.

Læs også