https://imgix.femina.dk/media/b3b1f18e6b0c48a1b93a22e026a65821.jpg
Krop & velvære

Du kan risikere at få kræft af din creme

2. november 2010
af Ulla Johanne Johansson
Foto Colourbox
Du er kun et par klik fra at vide, om der er skadelige stoffer i dine skønhedsprodukter

Kemiknuseren gør det nemt
Det er heldigvis blevet en hel del nemmere med en enkel funktion, Kemi-knuseren, som du kan finde på mama.dk. Det er en unik funktion, der gør det simpelt at gennemskue indholdet i dine skønhedsprodukter og nemt at luge produkter med skadelige stoffer ud.

Kemiknuseren indeholder kun de kendte stoffer i skønhedsprodukter, som du helst skal undgå, hvis du ikke vil udsætte dig selv for hormonforstyrrende, kræftfremkaldende eller allergifremkaldende stoffer. Optræder stoffet ikke i kemiknuseren, så kan det være, fordi det er uskadeligt, som for eksempel Aqua - det er vand. Men det kan også være, fordi dets effekter ikke er kendt eller for den sags skyld er undersøgt. Produktet kan altså godt indeholde stoffer, der kan skade - vi ved det bare ikke endnu!

Find din creme eller shampoos indholdsfortegnelse, tast det første bogstav af indholdsstoffet - for eksempel L for Limonene og 'kemi-knuseren' vil foreslå de stoffer, der begynder med L, som har en kendt skadelig effekt. Vælg Limonene og tryk enter. Kemiknuseren fortæller dig, at det er et allergifremkaldende parfumestof.

Læs også