https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/08/artikler/kvinde612x325.jpg
Krop & velvære

Disse bevægelser giver dig energi

9. august 2013
af LISBETH MADSEN, NEWSDESK, ALLER MEDIA
Føler du dig træt, uoplagt og måske lidt omtåget, så tag et kig i spejlet. Hvis alt på dig signalerer træthed og tristhed – både din holdning og dit ansigtsudtryk, så hjælper du på ingen måde din energi på vej

Hvis du hænger med næbbet og skuldrene, så sender du triste signaler til din hjerne, forklarer Tal Shafir, fra University of Haifa i Israel, som står bag en undersøgelse af emnet, der netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet Brain and Cognition, skriver Huffingtonpost.com.

- Når vi udfører en bevægelse, og den bevægelse er knyttet til en særlig følelse, så kan det fremkalde eller skabe den følelse hos os, siger Tal Shafir til Huffingtonpost.com.

Tal Shafir og resten af forskerholdet udsatte en gruppe yngre mænd og kvinder for tests, hvor de både skulle udføre og betragte bevægelser, som man kobler med fx glæde, tristhed og frygt. Resultatet var, at når deltagerne eksempelvis gik langsomt og duknakkede omkring, så rapporterede de, at de også følte sig mindre veloplagte. Selv når de havde udført bevægelserne i få sekunder, følte de sig påvirkede af dem.

Derfor er sollys sundt for dit hjerte

Få mere energi med det samme

Det samme resultat fremkom i undersøgelsen, når deltagerne bevægede sig på en måde, som man forbinder med god energi og glæde. Så forskernes råd, hvis du føler dig træt og demotiveret er at rette dig op, løfte hovedet og giv din brystkasse god plads.

Hvis du har brug for endnu mere glæde og energi, så smid armene i vejret eller bevæg dig som du ville gøre, hvis du netop modtog en fantastisk nyhed. Alternativt kan du sætte god musik på og give dig til at danse og følge rytmen.

Undersøgelsen viser også, at hvis du er du omgivet af folk, der har hængende skuldre og udstråler tristhed, kan de påvirke dig til at føle dig mere energiforladt. Så alene det at forlade et rum, så du ikke længere kan se andre, der suger din energi, kan være en energibooster for dig selv.

Smil og glæde giver et sundt hjerte

Læs også