https://imgix.femina.dk/media/article/1521_derfor_skal_du_sove_noegen-1.jpg
Krop & velvære

Derfor skal du sove nøgen

28. maj 2015
af redaktionen
foto: Pantherstock
Natte”nudister” har det bedre fysisk og psykisk, så smid din pyjamas

Marilyn Monroe påstod engang, at det eneste hun sov i om natten, var Chanel №5. Det lyder sexet, og det er endda videnskabelig bevist, at det er super sundt – altså at sove nøgen.

– Din kropstemperatur skal falde om natten, for at du bedre kan producere melatonin, kroppens søvnhormon, og det modvirkes, hvis du har tøj på, forklarer speciallæge ved multiklinikken 360° Sundhed Jan Børger.

Går du til køjs uden en trevl på kroppen, så kan du regne med en væsentlig forbedret nattesøvn, siger Jan Borger til femina, og han understreger, at det samtidig vil løfte din livskvalitet – og ikke kun fordi du dermed får mere hvile.

– Den bedre varmeregulering af kroppen nedsætter produktionen af stresshormoner. På den baggrund kan du se frem til meget mere energi og overskud om dagen.

Læs også: Her er 7 konkrete tegn på, du mangler søvn

Her er 3 andre sunde grunde til at sove nøgen:

1. Færre sygdomme i understellet: Sover du upåklædt under dynen, så tillader du kroppen at ånde bedre, og det er en klar fordel for dine kønsorganer. Varme tiltrækker nemlig fugt og kan medføre svampe- og urinvejsinfektioner.

2. Stofskifte optimeres: Når du ikke pakker dig helt ind i nattøj, kan du snorke dig til en stærkere forbrænding, hvilket skyldes, at du automatisk har sikret dig selv en lavere kropstemperatur.

3. Sex- og samlivet styrkes: At sove hud mod hud med din elskede giver en øget produktion af oxytocin, der stimulerer en følelse af samhørighed mellem jer og øger lysten til sex.

Læs også: Sex uden orgasme ødelægger din søvn

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også