https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/09/39/drik-roedbedesaft/drik-roedbedesaft-stor.jpg
Krop & velvære

Derfor skal du drikke saften fra rødbeder

25. september 2012
af SØNDAGs Sundhedspanel
foto: Panthermedia
Rødbeder har den smukkeste farve, de smager godt og så er de også rigtig gode for vores sundhed. Her får du svaret på, hvorfor det er sundt at drikke rødbedesaft

De er knaldrøde, og en enkel dråbe på tøjet sætter et tydeligt spor. Og lige så røde de er lige så sunde er de, rødbeder.

En nyere undersøgelse fra Exeter University har vist, at ganske almindelige cyklister, som drak en halv liter rødbedesaft et par timer før start, kunne cykle op til 20 pct. længere end dem, der fik solbærsaft som placebo.

LÆS MERE: Her får du fem gode grunde til at finde cyklen frem og begynde at trampe i pedalerne.

Saft fra rødbeder får dig til at holde længere

Undersøgelsen viste, at hvis man drikker rødbedesaft, forbruger man mindre ilt end normalt.

Årsagen er, at saften fra rødbeder reducerer musklernes behov for energi, så man kan »holde« længere.

Det er god viden for cyklister, men så sandelig også for folk, som har problemer med KOL, astma eller andre luftvejslidelser.

LÆS MERE: Rødbeder er i familie med både gulerødder, jordskokker og flere andre rodfrugter. Her kan du finde ud af, hvad der er godt at vide, når du bruge rodfrugter i madlavningen.

Derudover kan saften fra rødbeder også nedsætte blodtrykket. Et glas, som svarer til 250 ml dagligt nedsætter blodtrykket efter få timer.

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også