https://imgix.femina.dk/media/article/hvor_godt_er_dine_cjne_beskyttet_mod_solen_0.jpg
Annonce
Krop & velvære

Derfor skal du beskytte dine øjne mod solen!

19. april 2018
ANNONCE
De fleste af os beskytter vores hud mod solen - men hvad med vores øjne? Øjet og dets omgivelser er et af de mest udsatte steder på kroppen - og de kan tage skade på flere måder, hvis vi ikke beskytter dem imod UV-stråler. Heldigvis er der også flere måder at beskytte dem på.

Hudkræft, grå stær, tidlig aldring af øjnene og huden omkring dem. Det er bare nogle af de risici, du udsætter dig for, når du ikke beskytter dine øjne tilstrækkeligt. Og forvirring omkring UV-filtre gør det svært at finde den rigtige løsning. Men der er hjælp at hente her.

Hudcancer

Øjenlågene udgør en meget lille procentdel af hudens overflade. Alligevel rammer 5-10% af alle hudcancer-tilfælde faktisk lige præcis øjenlågene. Måske fordi vi ikke får smurt solcremen helt ind mod øjet, men også fordi vores øjne er udsatte året rundt. UV-stråler begrænser sig nemlig ikke til sommerhalvåret og de varme temperaturer. De er der året rundt.

Smilerynker

Solen er – sammen med rygning – den største synder, når det kommer til tidlig aldring af huden. Og øjenomgivelserne bliver sjældent beskyttet særligt godt. Heller ikke selv om du bruger briller eller solbriller med UV-beskyttelse. Det er nemlig de færreste briller, der giver fuld beskyttelse. ZEISS har besluttet at gøre noget ved det, så nu er der fuld UV-beskyttelse i alle ZEISS brilleglas – også de klare. Se mere her

Grå stær

Hvor skønt det end er med al den sol, så er den hård ved vores øjne – ikke kun huden omkring dem. UV-strålerne påvirker også vores linser og spiller en stor rolle i udviklingen af blandt andet grå stær, en sygdom, der slører øjets linse og kan føre til blindhed, hvis det ikke behandles.

Er dine øjne beskyttet?

Den store udfordring ved UV-filtre er, at man ikke kan se dem. Du kan altså ikke se på dine briller, om de beskytter dine øjne tilstrækkeligt. I almindeligt brilleglas blokeres kun ca. 60% af de farlige UV-stråler. Det skyldes, at de gældende branchestandarders anbefalinger for almindeligt brilleglas kun strækker sig til UV-stråler med bølgelængder op til 380 nanometer. Det til trods for at man vurderer, at strålerne er skadelige op til en bølgelængde på 400 nanometer – og at hele 40% af UV-strålingen ligger mellem 380 og 400 nanometer. Det vil sige, at du måske har fået at vide, da du købte dine briller, at de havde UV-filter – men det er ikke ensbetydende med, at de giver fuld beskyttelse.

Få UV-filteret i dine briller tjekket

Det kan altså være svært at navigere i brillemarkedet, når det kommer til UV-beskyttelse. Derfor tilbyder de fleste Nyt Syn butikker et gratis tjek af UV-filteret i dine briller med vores Demo Tool. Og køber du briller hos Nyt Syn, kan du være sikker på fuld UV-beskyttelse, da alle ZEISS brilleglas giver fuld beskyttelse, uanset hvilket formål du skal bruge briller til.

Kom ned og hør mere i din nærmeste Nyt Syn-butik eller book en synsprøve online

https://imgix.femina.dk/nyt-syn-briller.png
https://imgix.femina.dk/media/article/derfor_skal_du_beskytte_dine_jne_mod_solen_002.png

Læs også