body sds behandling
Krop & velvære

Body sds - er det noget for dig?

12. juli 2012
af Ilona Suonperä Jacobsen
Body sds er kropsterapi, som anvendes af bl.a. skuespillere, sangere, elitesportsfolk m.fl. Hvad går behandlingen ud på? Vi har spurgt Bengt Valentino Andersen, som er en af grundlæggerne bag.

Hvad er body sds?

Body sds står for Body Self Development System. Det er et system, der gennem kropsbehandling kan afhjælpe en række sygdomme, skader og skavanker. Kropsbehandlingen kan stå alene, men den kan også - efter behov - kombineres med fysisk træning og udrensning.

Hvordan foregår en body sds behandling?

Body sds behandlingen, der indledes med en kort samtale, varer ca. 45 minutter og foregår på en briks. Under behandlingen arbejdes der med muskler, led, lymfen og organer ved hjælp af massage og ledfrigørende teknikker, og der arbejdes med åndedrætsteknik. Formålet er at lokalisere fysiske og psykiske blokeringer i kroppen og bevidstgøre klienten om disse.

Hvad kan body sds hjælpe mod?

Metoden har vist sig velegnet til at fjerne eller mindske spændinger og smerter i eksempelvis ryg, hofte, skulder og nakke, og smerter, der skyldes kontor- og sportsskader. Desuden får mange klienter hjælp mod fordøjelsesproblemer, allergi, astma, stress, hovedpine, depression, angst og traumer.

Hvor stammer behandingssystemet fra?

Systemet er udviklet i Danmark over tre generationer. Det blev grundlagt i slutningen af 1940'erne af min farfar Erlung Hartung, og blev dengang kaldt Hartung-metoden. Sammen med min far, Ole Kåre Føli, har jeg videreudviklet systemet til det, vi i dag kalder body-sds, og som omfatter både kropsbehanding, træning og dybdegående udrensning.

Hvad er filosofien bag body sds systemet?

Body sds arbejder med hele kroppen ud fra den forståelse, at der er en sammenhæng mellem muskler, led, organer og psykiske påvirkninger. Pointen er at arbejde med årsagen til klientens problem, i stedet for at symptombehandle. Filosofien er at give klienten redskaber til at forstå og udvikle sig fysisk og mentalt, og dermed blive bedre til at frigøre ressourcer, som er blokeret i kroppen, og til at bearbejde og forløse ophobede følelser.

Bengt Valentino Andersen

- er kropsterapeut og driver centre for body-sds-behandling og -træning i henholdsvis Karlslunde og København. Her kan man desuden få en treårig uddannelse til body-sds-terapeut.

Læs mere på www.body-sds.dk

Læs også