immunforsvar
Krop & velvære

7 måder, du nemt kan styrke dit immunforsvar på

19. februar 2016
af sundhedsredaktør Christina Bølling og journalist Stine Troense
foto: Pantherstock
Mange af os skranter i vintermånederne, og det kan være nogle lange, trælse måneder med forkølelse på forkølelse. Her er 7 måder, du nemt kan styrke dit immunforsvar

Styrk dit immunforsvar:

 

Gå til pilates. Eller dyrk en anden form for fysisk aktivitet, der stimulerer kroppens fire vigtige systemer – kredsløb, fordøjelse, nervesystem og hormonsystem – som samlet påvirker dit immunforsvar.

Pres dig selv (når du træner). Når hjertet virkelig slår til, skifter kroppen gear, og undersøgelser viser, at personer, der sveder gennemsnitlig 2,5 timer ugentligt, har 10 % lavere risiko for at få influenza og andre virussygdomme.

Hyg dig med venner. En undersøgelse viser, at mennesker med mange sociale kontakter har større modstandskraft over for infektionssygdomme.

Bestil tid til massage (evt. hos din partner). 20 minutters massage er nok til at sænke kroppens niveau af stresshormonet kortisol, som svækker immunforsvaret.

Styrk dit immunforsvar med en rødbedejuice med ingefær og appelsin. Få opskriften her

Hold igen med makeuppen. Ja, det her råd er virkelig overraskende, men stoffer i kosmetiske produkter bliver optaget gennem huden, og hvis du bruger produkter med mange tilsætningsstoffer, er det et minus for immunforsvaret, fordi det så skal bruge kræfter på at ”afkode” de mange ingredienser.

Tag en drink. Et enkelt glas, ikke hver dag, men i ny og næ har ifølge det internationale magasin Vaccine en positiv virkning på immunforsvaret.

Gå tidligt i seng. Personer, der sover for lidt, har færre antistoffer i blodet end personer, der får rigeligt med søvn. Antistofferne er immunforsvarets good guys. En fordel ved at få søvn nok er, at det er den bedste kur mod stress.

Spis dig uden om influenza og styrk dit immunforsvar - se her hvordan