https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/11/46/7-gode-nyheder-om-chokolade/7-gode-nyheder-om-chokolade-prim.jpg
Krop & velvære

7 gode nyheder om chokolade

15. november 2013
af Anki Sydegård, Oversættelse Marianne Arnvig
Foto: Panthermedia
Elsker du også chokolade, så værsgo. Tag et stykke mørkt chokolade. Her får du syv grunde til, hvorfor det er sundt

Vi er rigtig mange, der er tæt på at være afhængige af chokolade. Og heldigvis så er det slet ikke så slemt at have et afhængighedsforhold til netop den mørke udgave af chokolade.

Her får du 7 gode grunde til at tage et stykke chokolade en gang imellem.

Chokolade mindsker risikoen for slagtilfælde

Spiser du 60 gram chokolade om ugen, har du mindre risiko for at dø af et slagtilfælde. Det skyldes flavonoiderne, en antioxidant, der er rigt forekommende i chokolade, og som sænker blodtrykket og niveauerne af dårligt kolesterol.

Så meget betyder kosten for dit blodtryk

Chokolade holder dig slank

Mennesker, der spiser moderat med chokolade hver uge er slankere end dem, der kun spiser det af og til. Det viser en undersøgelse, der sammenlignede to ens grupper mennesker i USA. Men nøjagtig hvad forskellen var, fremgik ikke.

Find 25 fristende opskrifter fyldt med chokolade under artiklen

Chokolade giver et skarpere syn

Et stykke chokolade kan gøre dig til en bedre bilist i dårligt vejr. Det er formodentligt flavoniderne, der øger blodtilstrømningen til nethinden, hvilket gør, at man ser bedre. Det gælder specielt, når det er svært at skelne kontraster som i regnvejr og tåge.

Tro det eller lad være - du kan stoppe din sukkertrang med chokolade. Læs hvordan på søndag.dk

Spis chokolade og bliv et matematisk geni

Har du brug for at regne på lånet eller hjælpe dit barn med matematik? Lidt chokolade kan gøre dig dygtigere. Studerende, der spiste chokolade blev bedre til matematik, viser en engelsk undersøgelse. Grunden? Flavoniderne øger blodtilstrømningen til hjernen.

Chokolade giver bedre hukommelse

Chokolade kan afhjælpe aldersrelateret hukommelse. Det gør dig med andre ord klogere. For at se, om det kan lade sig gøre at måle det, undersøgte en forsker for sjov sammenhængen mellem chokoladekonsumering og Nobelpriser. Og ja, Schweiz, hvor man spiser mest chokolade, er også det land, der har fået flest Nobelpriser.

Her får du 4 tips til, hvordan du holder din hjerne skarp

Chokolade kan øge kærligheden

Fungerer chokolade som naturens eget Viagra? Ja og nej. Man ved, at stoffet fenetylamin, der forekommer i mindre mængder i chokolade, frigør endorfiner og øger effekten af dopamin, som til gengæld påvirker sexlysten. Derimod er det usikkert, om der findes tilstrækkeligt af stoffet i chokolade til at påvirke kærlighedsfølelserne.

Chokolade hjælper på pms-humøret

Chokolade øger serotonin-hormonet i hjernen. Derfor fungerer det som en humørforøgelse for kvinde med menstruation eller pms, hvor serotonin-niveauerne er lave.

Kilder: Medicinehunter.com, huffingtonpost.com, svd.se, BBC news, sciencedaily.com

25 opskrifter med chokolade

Læs også