https://imgix.femina.dk/media/b019e38436c248b3b459e22af35c5c02.jpg
Krop & velvære

6 hurtige veje til fornyet energi

7. januar 2011
af Caroline Fibæk
Når mørket har magten i vinterperioden, kræver det et energitilskud at holde hjernen frisk. Det får du bl.a. med motion og tilskud af D-vitamin

1. Lys
Vi får alt for lidt sollys i Danmark. Solen er energiens kilde. Vi føler os bedre tilpas, gladere og modigere på en solskinsdag. De gamle kinesere, inkaer, mayaer og ægyptere beundrede sollysets helbredende kræfter. Grækere og romere behandlede sygdomme med hjælp af sollys. I vinterhalvåret kan du bruge BioLys-pærer - de virker helt ligesom solens stråler.

2. D-vitamin
For lidt af de livgivende solstråler giver D-vitaminmangel, og mangel på blot dét ene vitamin kan skabe alt fra vinterdepression til muskelsmerter. Indtag D-vitamin som kosttilskud.

3. Adaptogene urter
Styrk dit humør, dit energiniveau og din stresstærskel med nogle gode urter som f.eks. rosenrod (Rhodiola rosea), Astragalus membranaceus og gelée royale. Spørg i din lokale helsekost eller Matas.

4. Fedtsyrer
Omega-3-fedtsyrer er essentielle for din hjerne i vinterhalvåret. Du kan tage omega- 3 som tilskud i fiskeoliekapsler eller i form af hørfrøolie eller hampefrøolie.

5. Grønt
Bladgrønt som f.eks. spinat, kål og broccoli tilfører kroppen masser af vitaminer og mineraler, og dem har vi ekstra behov for i de mørke dage.

6. Motion
Selv om det er mørkt og koldt udenfor, er det vigtigt at få rørt kroppen og få frisk luft. Det klarer hjernen og ilter kroppen.

Læs også