5 tips til at leve økologisk - uden at det koster en bondegård!
Foto:PantherMedia/All Over Press, Redigeret af: Sebrina Hendrich
1. Brug sæsonens råvarer
Grøntsager og frugter i sæson er billigere, friskere, har den bedste smag og en naturlig høj næringsværdi.
2. Opbyg et basislager
Økologiske råvarer som mel, kornprodukter, havregryn, ris, pasta og mælkeprodukter er godt basislager. De fleste discountforretninger og supermarkeder har et ganske stort udvalg af økologiske basisvarer til fornuftige priser.
Læs også: Hvad afgør dit valg af mad?
3. Skær ned på kød
Kød er en af de råvarer, hvor der er stor forskel på økologiske og ikke-økologiske produkter. Så skær ned på kødforbruget, og gå efter kvalitet i stedet for kvantitet. Opdel evt. dagene i kød, fisk og vegetardage, f.eks. to med kød, én med fisk og to vegetardage.
4. Lav en ugeplan
Hvis du planlægger ugens måltider, får du bedre overblik over, hvilke råvarer der kan gå igen i flere retter, og du undgår at smide mad ud. Tjek sæsonvarer og tilbud i de butikker, du handler i.
5. Abonnér på en grøntsagskasse
Hvis du abonnerer på en grøntsagskasse, bliver du tvunget til at afprøve nye ingredienser, og du vil få inspiration fra kassens opskrifter.