La Provencale Bio
Annonce
Krop & velvære

5 tips til at lave en lækker hjemmespa

22. november 2022
Annonce for La Provençale Bio
Foto: Unsplash
Et spaophold er for mange af os lig med ultimativ selvforkælelse. Men det er der måske ikke økonomisk råderum til lige for tiden. Heldigvis kan du selv skabe en hjemmespa, der kommer meget tæt på oplevelsen af et spaophold. Her får du tips til, hvordan du gør.
lpb logo

I en travl hverdag, og især i de mørke vintermåneder, har vi et ekstra stort behov for at gøre noget godt for os selv og komme ned i gear.

En tur i spa er den perfekte mulighed for komplet velvære og selvforkælelse for både krop og sjæl – men desværre er der for flere af os ikke det store overskud på kontoen til et spaophold, og især ikke lige for tiden.

Men så er det godt, at vi kan trylle badeværelset om til en hjemmespa for en dag – og at det hverken kræver mange forberedelsestimer eller det store overskud på kontoen. Her får du vores guide til en lækker hjemmespa.

5 tips til at lave din egen hjemmespa

1. Forbered dig på forhånd

En hjemmekreeret spadag kræver en smule planlægning. For det første bør du sætte god tid af, hvis du gerne vil kunne nyde din dag fyldt med selvforkælelse. Det kan nemlig være svært at slappe af, når man har en bagkant om et par timer. Sæt gerne en dag i kalenderen til 100 procent me time, og har du ikke en hel dag, så sørg for, at hjemmespaen er dagens sidste plan før sengetid. Bor du sammen med roomies, familie eller kæreste, så aftal, at du har rummet for dig selv den dag – eller inviter dem til at være med.

Vælg et rum i dit hjem, som skal være base for din hjemmespa. Det kan være badeværelset, stuen, soveværelset eller køkkenet – blot det er et sted, hvor du kan skabe hygge. Ryd op, så der er behageligt at færdes.

Skab allerede aftenen før en følelse af velvære ved at smøre dine fødder ind i en lækker creme og tager strømper på natten over, så dine fødder føles silkebløde og din krop afslappet og klar til din hjemmespadag.

Det kan du bruge til hjemmespaen

 • Friske, bløde håndklæder
 • Morgenkåbe
 • Hjemmesko eller bløde sokker
 • Urtete, varm kakao, en smoothie eller danskvand med agurkeskiver – enhver drik, som får dig til at føle dig tilpas
 • Snacks, for eksempel grøntsagsstave, chokolade eller vindruer
 • Æterisk olie eller en god vegetabilsk olie
 • Stearinlys
 • Duftlampe, diffuser eller duftlys
 • En god playliste med musik, der får dig til at slappe af
 • Hårkur, ansigtsmaske og scrub
 • En skøn creme med naturlige ingredienser
 • En god bog eller dit yndlingsmagasin
 • Evt. badetøj
 • Evt. yogamåtte og blødt tøj

2. Skab den rette atmosfære

Ro indeni kræver rolige omgivelserne. Derfor er en hyggelig og afslappet atmosfære alfa og omega, når du skal lave din hjemmespa.

Det første, du skal gøre, er at slukke telefonen, så du undgår forstyrrelser.

Skab en dæmpet belysning med stearinlys og små lamper, for eksempel en saltlampe. Har du lyst, kan du lægge krystaller rundt omkring, som sender god energi ud i rummet. Du kan også tænde duftlys, en duftlampe eller en diffuser med æterisk olie, som stimulerer sanserne og får kroppen helt ned i gear.

Læg håndklæder, morgenkåbe og hjemmesko klar, og sæt dine produkter frem, så du har alt det, du har brug for i løbet af din spadag.

Gør snacks og drikke klar, så du har lidt lækkert at forkæle ganen med undervejs. Husk en kande vand med eller uden brus, da din krop har brug for væske, især hvis du stimulerer den med massage. Heri udskiller du nemlig kroppens affaldsstoffer. Put et par citronskiver, lidt agurk eller mynte i for at gøre det lidt ekstra lækkert.

3. Få gang i kroppen

Start din spadag med at sætte gang i kroppen. Det kan du gøre på mange måder.

Bor du tæt på vandet, kan du få gang i blodcirkulationen ved at gå ned og dyppe kroppen i det kolde vand. Vinterbadning frigiver nemlig stress- og lykkehormoner, som blandt andet kortisol, som er med til at sende blodet fra for eksempel hjernen og ud til musklerne.

Du kan også starte selvforkælelsen med en yogasession. Hop i noget blødt tøj, og sæt en god yogavideo på YouTube eller TikTok. På den måde får du gang i kroppen på en behagelig måde.

4. Tid til selvforkælelse

Start med at rense ansigtet med din foretrukne hudpleje, og påfør herefter en skøn og gennemfugtende ansigtsmaske. Du kan lade ansigtsmasken virke, mens du sætter dig til rette med en god bog. Når ansigtsmasken har virket, vaskes den af med vand.

Så er det blevet tid til et lækkert og langt bad, hvor du forkæler dig selv fuldt ud. Har du din spa session i stuen, så tag eventuelt duftlys og højttaler med ud på badeværelset, så du kan bevare den afslappede spa-følelse.

Har du et badekar, så tilsæt en æterisk olie eller en vegetabilsk olie til badevandet. Olivenolie indeholder masser af næring og giver fugt til tør hud, så den kan du med fordel hente fra køkkenskabet. Olivenolien kommer fra middelhavsområdet, hvor man i generationer har anset den for at være sundhedsfremkaldende.

Har du ikke et badekar, kan du også lad din hud få glæde af en lækker olie. Bland blot nogle dråber olie i noget vand i en forstøver, og sprøjt lidt på et håndklæde eller din pude.

Uanset om du forkæler dig selv i badekarret eller under bruseren, er det oplagt at fjerne de døde hudceller med en god scrub, både i ansigtet, i hovedbunden og over hele kroppen. En massage med en god scrub styrker også blodcirkulationen. Det er vigtigt at bruge en scrub, der er specielt egnet til det område, du exfolierer. For eksempel har huden i ansigtet brug for en ekstra mild scrub, og især hvis din hud er sart, kan det være en god idé kun at exfoliere i T-zonen.

Efter badet kan du fordele en god hårkur i håndklædetørt hår. Det er især godt til de vintertrætte spidser. Lad den gerne virke så længe som muligt, og i ventetiden kan du passende vende tilbage til dit læsespot og spise nogle snacks. Skyl hårkuren ud igen, når du har nydt den længe nok.

La Provencale Bio

5. Giv kroppen masser af fugt

Fugt er et nøgleord i din hjemmespa. Ikke nok med, at du skal sørge for at drikke vand i løbet af dagen – og især under massagen – så skal du også huske at tilføje fugt gennem din hudpleje.

Start med et lækkert serum, som spiller godt sammen med din creme. Et serum er et nærende hudplejeprodukt, du påfører før din creme. Det er meget koncentreret, og derfor meget effektivt. Modsat cremen indeholder det ikke middel til at fortykke, og derfor er det mere flydende i huden og trænger hurtigere ind.

Påfør en lille mængde serum i dit ansigt, og massér det forsigtigt ud. Lad det tørre et kort øjeblik, før du går videre med ansigtscremen.

Gå efter en creme med gode ingredienser, som forsegler huden og tilføjer en masse fugt. Her kan du bruge Cream of Youth-dagcremen fra La Provencale Bio, som tilføjer din hud masser af skønne ingredienser, der fugter og gør din hud mere jævn og fast. Cremen smelter ind i huden og absorberes hurtigt uden at føles fedtet. Den indeholder blandt andet økologisk olivenolie fra Provence, som er rig på E-vitamin og antioxidanter. E-vitamin styrker hudens naturlige barrierer og har en fugtgivende, beskyttende og plejende effekt. Sidst, men ikke mindst, efterlader den huden silkeblød og giver en fantastisk følelse af velvære.

Er du klar til endnu mere selvforkælelse, så giv dig god tid til at smøre hele kroppen ind i en god massageolie. Her kan du bruge den olie, du har derhjemme. Hæld godt med olie på hænderne, og giv dig nu til langsomt at massere så meget af kroppen, som du har lyst til. Massér dig med store bevægelser fra armene, ned over maven, hofterne og videre ned til benene.

Massagen øger blodcirkulationen, og olien blødgør, tilføjer næring til huden, og giver en skøn glød. Olien behøver du ikke vaske af kroppen.

Skipper du olien og massagen, er det ekstra vigtigt, at du smører din hud med en god fugtighedscreme. Tag dig god tid til at hygge dig med at smøre hele kroppen ind. Gør det med det samme efter badet, så huden stadig er fugtig, så den tager godt imod din creme.

Har du masseret med olie, venter du blot med cremen, til olien er trængt ind i huden. Det tager et kvarters tid.

LPB product

LA PROVENÇALE BIO

La Provençale Bio har udviklet Cream of Youth Anti-Age-dagcremen for at fugte din hud og gøre den fastere og mere jævn. Cremen har en unik formel med certificeret økologisk olivenolie og hyaluronsyre af naturlig oprindelse. Den har en fyldig konsistens, smelter ind i huden og absorberes hurtigt uden at efterlade en fedtet følelse. Fine linjer reduceres, og hudtonen bliver mere strålende. Huden bliver perfekt fugtet samt føles behagelig, blød og fast. Cremens fyldige konsistens smelter ind i huden og absorberes hurtigt og efterlader en diskret floral duft.

La Provençale Bio Balm of Youth Anti-Age-natcremen påføres i ansigt og på halsen om aftenen. Cremen har en unik formel med certificeret økologisk olivenolie af naturlig oprindelse. På samme måde som dagcremen smelter natcremen ind i huden, absorberes uden at fedte og efterlader huden fugtet, blødere og mere strålende. Natten igennem tilføjer den næring til huden, samtidig med at den styrker hudbarrieren og hjælper den med at se udhvilet ud næste morgen.

Læs mere her.

Læs også