https://imgix.femina.dk/media/article/1501_5_myter_om_dine_bryster.jpg
Krop & velvære

5 myter og facts om dine bryster

29. december 2014
af Mia Qvist Scheelsbeck
Foto: Panthermedia
Bliver brysterne virkelig længere med alderen? Ja, desværre! Her får du fem myter og facts om bryster

De hænger på os hele livet - og de giver både næring og vækker stor glæde... Vi taler selvfølgelig om brysterne! Her får du fem myter og facts om kvindens bryster. Måske er der nogle, der overrasker?

1. Dine bryster falder længere ned med alderen

Sandt. Det sker, fordi der strækkes i de ligamenter, som holder vævet i brysterne sammen, og som holder brysterne faste og oppe, skriver Womenshealthmag.com.

’Ligesom alt andet væv i kroppen, er det lavet af kollagen og elastin, som nedbrydes ved aldring, forklarer Dan Mills, der er læge og vicepræsident for American Society for Aesthetic Plastic Surgery.

Når kvinder går igennem overgangsalderen, erstattes noget af dette væv desuden af fedt, og det får brysterne til at hænge endnu mere.

SE OGSÅ: Bryster – små, store, fyldige eller flade? Se 27 par i alle størrelser!

2. En bh forebygger mod hængebryster

Falsk. Der er faktisk ikke rigtig så meget, der kan forebygge mod, at brysterne hænger mere med alderen.

’En bh vil holde dine bryster oppe og give dig den form og det udseende, du vil have, men den kan ikke forhindre, at dine bryster falder mere ned, for det skyldes alder og tyngdekraften, siger Dan Mills.

Faktisk påpegede en fransk forsker sidste år, at en bh simpelthen er med til at hjælpe med brysternes hængende udvikling, fordi den svækker brysternes støttevæv. Det eneste, der ikke har denne effekt, er en god sports-bh.

SE OGSÅ: Se 6 kendte kvinder, der er berømt for deres smukke bagdele

3. De rigtige øvelser kan holde brysterne faste

Falsk. Armbøjninger kan ikke holde dine bryster på plads, for bryster er nemlig bygget op af fedt – og ikke muskler. Så man kan altså ikke stramme dem op.

Men ifølge Anne Taylor, der er læge og klinisk assisterende professor i plastikkirurgi ved Ohio State University kan øvelser for brystet gøre området ved brystet stærkere og styrke ligamenterne omkring brystet. Og det kan måske få dem til at se mere livlige ud.

LÆS OGSÅ: Verdens smukkeste kvinder – uden makeup. Kan du kende dem? Se billederne her

4. Amning giver hængebryster

Falsk. En undersøgelse publiceret i Aesthetic Surgery Journal i 2008 har konkluderet, at selve amningen ikke får brysterne til at hænge. Det er faktisk graviditeten. Vægtstigningen under graviditeten får nemlig ligamenterne til at strække sig, og det kan få dem til at hænge.

Derfor kan man altså forebygge det ved ikke at tage alt for mange kilo på under en graviditet.

5. Solbadning påvirker brysterne

Sandt. Lyset under en solbadning er med til at give hængebryster, viser undersøgelsen fra 2008 også. Det nedbryder nemlig hudens kollagen. Både solbadning, dårlig kost og et højt fedtindtag ødelægger kolleganet, siger Dan Mills.

Læs også