https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/08/33/ur-612x325.jpg
Krop & velvære

4 morgenrutiner du bør ændre

16. august 2013
af MIA QVIST SCHEELSBECK, NEWSDESK, ALLER MEDIA
Du kan få en bedre morgen ved at ændre nogle af dine dårlige morgenrutiner

De fleste mennesker har en ganske fast morgenrutine på hverdage. Man skal nå i bad, børste tænder, spise morgenmad, tage sig af børnene osv.

Og det kan faktisk være rigtig vigtigt at have en god morgen, som sætter stemningen for resten af dagen. Men har du ikke helt styr på de rigtige morgenrutiner, kan det let gå galt.

Huffington Post har her samlet fire morgenrutiner, som du bør ændre:

1. Din morgenrutine begynder ikke om morgenen

Den begynder nemlig allerede om aftenen, hvor du går i seng og sætter dit vækkeur.

- En vigtig faktor i forhold til at kunne vågne let op om morgenen er timingen af ens indre ur, forklarer Leon C. Lack, som er professor og søvnekspert ved Flinders University i Adelaide, Australien.

Det betyder altså, at en god morgen afhænger af, om du kommer i seng på det rigtige tidspunkt om aftenen, så du når at få nok søvn om natten.

Sov godt: Denne temperatur er bedst at sove i

2. Du bruger snooze-knappen

De fleste har svært ved modstå fristelsen, som snooze-knappen på vækkeuret tilbyder. Hvis du bruger den meget, kan det være et tegn på, at du får for lidt søvn.

Generelt fraråder søvneksperterne, at man bruger knappen, fordi det forstyrrer søvnstadierne ved først at hive en ud af søvnen, og så slumrer man alligevel videre.

Stå i stedet op med det samme uret ringer og gør det evt. ved at sætte vækkeuret et stykke fra sengen, så du er nødt til at stå op og slukke det.

3. Du dropper morgenmaden

Uanset om du træner eller ej, er morgenmaden vigtig. Skipper du den, kan det øge din risiko for at få diabetes, og du kan risikere at med at blive mere sulten i løbet af dagen.

- Hvis du ikke er sulten om morgenen, så prøv at finde ud af hvorfor. Er du bare ikke vild med morgenmadsprodukter? Så skal du måske i stedet spise, som du gør til frokost. Kan du ikke spise op? Så lav et snackmåltid, der både består af fibre, protein og sundt fedt, foreslår diætist Keri Gans.

4. Du løber en morgentur på tom mave

Har man kun tid om morgenen, er en løbetur en ideel måde at få gang i kroppen på. Det sætter gang i kroppens funktioner, og det styrker faktisk også hukommelsen resten af dagen. Og så er du sikker på, du får det gjort.

Men det er en rigtig dårlig idé at gøre det uden mad i maven, skriver Fitsugar.com. Maden giver nemlig energi og gør, at din krop kan holde til mere.

Stå gerne op 15-20 minutter før for at spise inden træningen.

Kvinder skal sove 20 minutter længere end mænd

Kilde: Huffington Post

Læs også