Krop & velvære

10 apps, der er gode for din sundhed

Af Birgitte Muldbjerg, 22. oktober 2014
Foto: Panthermedia
69 pct. af danske kvinder mellem 40 og 75 år har en smartphone, så sandsynligheden for, at du hver dag bruger en del tid med telefonen i hænderne, er ret stor. Men uanset om du er nybegynder eller allerede storforbruger af de små smarte ikoner på din telefon, så kig med her og få 10 gode apps til et sundt og godt liv.

Du kan se film, overføre penge, få at vide, hvordan vejret bliver der, hvor du er – eller på den anden siden af jorden. Der er apps, som kan kobles på alarmen til din bolig, så du får besked, hvis den aktiveres, og du kan læse aviser, magasiner og bøger via de små ikoner. Faktisk er det kun teknologien og fantasien hos de folk, der udvikler apps, der sætter grænsen for, hvad man kan med de små programmer på telefonen. 

Her får du 10 gode bud på apps, der kan give dig et sundere liv.

MOTION

LøberuteAppen tæller og gemmer distance, tid, hastighed og kalorieforbrænding, når du går, løber eller cykler.8 kr. i App Store og Google Play.

 

 

EndomondoAppen kan holde styr på motionen, f.eks. hvor langt og hurtigt du løber eller går.Gratis i App Store, Google Play og Windows Phone Store.

 

 

 

MAD

HoldbarhedAppen kan fortælle f.eks. hvor længe en madvare kan holde sig i køleskabet, eller hvordan man bedst optør f.eks. kylling?Gratis i App Store og Google Play.

 

 

ByhøstAppen viser dig vej til et sted i nærheden af, hvor du og din mobil befinder jer, hvor man kan plukke bær, frugter eller finde svampe, nødder og urter.7 kr. i App Store.

 

 

 

MOTIVATION

PåmindelsenApp, hvor du kan oprette en påmindelse om at få besked på et bestemt tidpunkt om f.eks. at købe mælk, at ringe til veninden, tage sine piller...7 kr. i App Store.

 

 

MotivationHypnose-app, der hjælper dig til at blive motiveret inden for et område, hvor du gerne vil blive bedre. En del af appen er gratis, mens f.eks. at lære sprog er tilkøb (99 kr.)Fås i App Store og Google Play.

 

 

 

HJERNEGYMNASTIK

SyvkabaleApp med den gode gamle syvkabale, hvor du kan konkurrere med dig selv – eller med andre.Gratis i App Store – og under navnet Solitaire i Google Play og Windows Phone Store.

 

 

WordbaseApp med en plade af tilfældigt udvalgte bogstaver, hvor hver spiller har en base i hver sin ende af pladen, og hvor det gælder om dels at danne en ordkæde, dels at lade kæden sno sig ind i  modstanderens base.Gratis i App Store og Google Play.

 

 

AFSLAPNING

White noiseApp med pauselyde - af bølgeskvulp, fuglefløjt og lign.Gratis i App Store, Google Play, noget lignende findes i Windows Phone Store.

 

 

imindfulnessApp med meditationsøvelser og introduktion til mindfulness.16 kr. i App Store og Google Play.

 

 

 

Artiklen indeholder affiliate links.

Shop amok med en rabatkode til Call me – Med en rabatkode får du store rabatter og råd til endnu mere – Find din rabatkode her callme rabat

Shop amok med en rabatkode til Telia – Med en rabatkode får du store rabatter og råd til den mobil du ønsker dig! – Find din rabatkode her telia rabat