hvad er kighoste
Sundhed

Kravlegård

4. december 2008
af Ulla Nielsen
Fra barnet er en par måned gammelt, kan det have stor glæde af en kravlegård. Barnet får udvidet sin verden, kan kigge sig omkring og følge med

Fra barnet er en par måned gammelt, kan det have stor glæde af en kravlegård. Barnet får udvidet sin verden, kan kigge sig omkring og følge med.
Tremmerne bør, ligesom for babysengens vedkommende, maksimalt være seks cm fra hinanden. Siderne skal også her være mindst 60 cm høje.
De fleste kravlegårde kan klappes sammen, så det er vigtigt at se efter, om der er hængsler eller andet, barnet kan få fingrene i klemme i eller rive sig på. Låsen skal selvfølgelig være børnesikret.
Standardmålet for en kravlegård er 90 x 90 cm, og der skal altid være et blødt og skridsikkert underlag, som også skærmer mod kulde fra gulv - eller græsplæne, hvis kravlegård og barn er med i haven.
Kravlegårde, hvor tremmerne er udskiftet med et net, er ingen god idé. Sådanne net er ofte fremstillet af nylon, som barnet kan skære eller "brænde" sig på, hvis det falder og griber ud. Desuden er der fare for, at knapper og hægter fra tøjet kan hænge fast i nettet. Endvidere er det for blødt og bøjeligt til, at barnet kan få ordentligt fat, når det begynder at rejse sig op.

Læs også:
Kravle
Barnevogn

Læs også