Kost & motion

Superfood: Bipollen

Bipollen indeholder naturlige hormoner, som gør din krop sundere fra næse til underliv.

Bipollen - godt for huden, fordøjelsen og kroppens energiniveau

Det sundeste ved citrusfrugter sidder i skallen, som er fuld af fytokemikalier og antioxidanter, og som er et godt tilskud til kosten i efteråret, hvor kroppen pludselig udfordres af indeklima og forkølelsesvira. Desværre er skallen for bitter til, at appelsiner, citroner, kumquat og lime slår igennem som superfood. Heldigvis har vi bipollen, der kan det samme og mere til, siger kosteksperter. Biopollen er opbygget af plantens maskuline forplantningsspore og rig på de ingredienser, kroppen har brug for. Bipollen er en hurtig, nem og lettilgængelig måde at få ”en portion frugt og grønsager” på. Sammensætningen af planteøstrogener giver det desuden et meget højt indhold af fytosteroler, og netop nu forskes der meget i fytosterolernes rolle i forbindelse med nedsættelse af kolesteroltallet og risikoen for hjertesygdomme. Bipollen anses desuden som godt for huden, fordøjelsen, kroppens generelle energiniveau og ved nedsat fertilitet. 
 
Ligesom bipollen er visse lilla frugter også fyldt med gode vitaminer og stoffer. Læs her og se, hvorfor det er godt at spise lilla
 
Er der nogen som helst grund til ikke straks at fylde sig med bipollen? Ja, allergi. Stoffet kan ifølge Journal of Allergy and Clinical Immunology give svære allergiske reaktioner såsom hævelser og vejrtrækningsbesvær.
 
Sådan spiser du det 
Bipollen kan kommes i smoothies eller drysses på salater og desserter. 
 
DET ER DER I BIPOLLEN 
Næringsindhold pr. 100 g er 365 kcal
Fedt 5 g, heraf mættede fedtsyrer 2 g
Protein 15 g
Kulhydrat 65 g, heraf sukkerarter 58 g
Fibre 5 g
Tiamin (vitamin B1) 0,9 mg 
Riboflavin (vitamin B2) 1,0 mg  
Vitamin B6 0,5 mg 
Fosfor 270 mg  
Magnesium 45 mg  
Kalium 580 mg 
 
Kilde: Webmd.com, Shape.com og Foodmatters.com 
 
LÆS OGSÅ: 5 gode grunde til at spise kakao
Læs mere om: