Kost & motion

Løbeprogram for nybegyndere - uge 5

Træningsprogrammet for nybegyndere er for dig, der ikke har løbet før og for dig, der er i "lidt" dårlig form. Få her et løbeprogram for begyndere

LØBEPROGRAM UGE 5

 
Mandag
Varighed: 23
Intervaller: 5 min gang, 5 min løb, 3 min gang, 5 min løb, 5 min gang
 
Tirsdag
Fri
 
Onsdag
Varighed: 23 min
Intervaller: 5 min gang, 5 min løb, 2 min gang, 6 min løb, 5 min gang
 
Torsdag
Fri
 
Fredag
Varighed: 22 min
Intervaller: 5 min gang, 10 min løb, 7 min gang 
 
 
Hvem er begyndertræning for
Træningsprogrammet er for nybegyndere, der ikke før har løbet. Men også dem, hvor konditionen er lav. Når man vælger træningsprogram, er det vigtigt at vælge efter sit eget niveau og helst lavere, så man ikke sætter urealistiske mål. Starter man forsigtigt ud, er der også råd til evt. "pauser" undervejs.
 
Praktiske oplysninger om træningen
Al gang skal helst ske med så høj intensitet som muligt imellem løbeintervallerne for at opretholde den høje intensitet, så kredsløbet hele tiden presses til at blive bedre. Føles intervallerne meget hårde, så sæt intensiteten imellem intervallerne ned. Husk at strække ud efter hver træning.Søndagene i programmet kan bruges effektivt ved at træne en anden form for kredsløbstræning, fx cykling, en lang gåtur, stavgang eller lignende.
 
Løb i weekenden, hvis det passer dig bedre
Det er vigtigt at du tilpasser træningsprogrammet, så det kommer til at passe ind i din hverdag, måske vil du hellere løbe en af dagene i weekenden i stedet for mandag eller fredag, og det er selvfølgelig helt fint. Bare husk, at der skal være mindst en dag imellem din løbetræning, så kroppen kan nå at restituere!
 
Husk at strække ud efter hver træning.
 
Søndagene i programmet kan bruges effektivt ved at træne en anden form for kredsløbstræning, fx cykling, en lang gåtur, stavgang eller lignende.

FIND ALLE LØBEPROGRAMMERNE HER

Læs mere om: