https://imgix.femina.dk/media/9d8ad8cc841e41bea6a20725fc1fb2b1.jpg
Træning og kost

Kalvemedaljoner med grønkålssalat

29. marts 2012
af Karen Pallisgaard
opskrift: voresmad.dk
Støt op om dit løb med sund, velsmagende og næringsrig kost. Ugens sunde opskrift fra voresmad.dk er kalvemedaljoner med grønkålssalat.

Sørg for at få kalvekød og især oksekød, da det indeholder en betydelig mængde jern. Jern er vigtigt for iltoptagelsen og derfor for dine præstationer, når du løber, og mange kvinder i den fødedygtige alder har lave lagre af jern i kroppen. Der er ca. 300 g grøntsager pr. person i denne ret, en stor del heraf er kål, som vi alle bør spise mere af. Velbekomme.

Ingredienser (4 personer)
4 medaljoner af kalvetyksteg eller -mørbrad, 1½ cm tykke, a 100 g
Salt og peber
1 tsk olie
300 g grønkål giver 150 g blade
100 g bladselleri
1 rødløg, 125 g
1 stort æble, 200 g
2 spsk grov sennep
1 tsk olie, gerne koldpresset rapsolie
½ tsk sukker
1spsk æbleeddike
4 æg
4 skiver godt rugbrød, 200 g

Sådan gør du
Vask grønkål godt i meget vand, skær stok og bladribber fra og kasser dem. Hak bladene fint, det gøres nemmest i en foodprocessor. Pil og hak løg fint. Vask æblet skær det i tern. Skære bladselleri i tynde skiver. Bland med sennep, olie, sukker, eddike og ½ dl vand. Bland med grønkål og smag til med salt og peber. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut, vend og brun 1 minut. Skru ned til middel varme og steg færdigt til saften kommer op på overfladen. Vend og steg til saften kommer op på overfladen. Læg brødskiverne i et fad. Tag kødet af panden, skær det igennem så der bliver to tynde skiver. Steg spejlæg ved middel varme på panden. Fordel grønkålssalaten på brødet, læg kødet på og top af med spejlæg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/cca6fefcb90e4f32a5d216836f9b3131.jpg

Læs også