Annonce
Kost & motion

5 tip: Sådan får du kræsne børn til at smage på mere

Har du svært ved at få dit barn til at smage på ny mad? Gør aftensmaden mere spændende, og få ungerne til at blive nysgerrige på en farverig og varieret kost med de her tip.

De officielle kostråd understreger, at det er vigtigt at spise varieret, og at grøntsagerne fylder den største del af tallerkenen.

Men det er jo ikke altid, at børnene er helt med på de anbefalinger. Kræsenhed kan skabe frustrationer hen over middagsbordet, og det er ikke sjovt at prøve at tvinge broccoli og asparges i et barn, der nægter at smage.

Så det skal man faktisk lade være med.

Det er vigtigt at holde den gode stemning ved middagsbordet, og faktisk anbefaler Fødevarestyrelsen, at man lader som om, man ikke bemærker, at barnet ikke spiser noget. For børns appetit er svingende, og de skal nok spise mere ved et andet måltid.

Når det er sagt, kan man sagtens gøre noget for at få aftensmaden til at virke lækker og spændende for hele familien.

En madplan kan give overblik over ugen og sørge for, at menuen bliver varieret. Hvis man har en travl hverdag, kan en måltidskasse hjælpe til, at man ikke ender med at spise klassikerne igen og igen.

Selv om der følger en fast opskrift med retterne i en måltidskasse, er det helt tilladt at freestyle med anretningen. Gør måltiden til en fest for øjnene ved at skære grøntsager ud i fine forme, eller sæt kødet på spyd for at gøre det sjovt at spise med fingrene. Få flere tip til at få dine børn med på en varieret kost her, og se opskriften på et lækkert måltid til både børn og voksne i bunden af artiklen.

5 tip til at få dine unger til at smage på nye retter

  • Udnyt alle de flotte farver i en varieret kost, og vær kreativ med din anretning, så både voksne og børn får mulighed for at spise med øjnene først.
  • Få hele familien med på nye varierede retter ved at lade børnene være med til at udvælge retterne i måltidskassen, og tag dem med i køkkenet.
  • Spis selv alle grøntsager med et smil, og lad være med at gøre et stort nummer ud af, at der er nye ingredienser på bordet.
  • Lad være med at tvinge dit barn til at spise nye ting. Tag det afslappet, og lad barnet smage. Det er ikke så vigtigt, om han/hun spiser alle tingene.
  • Det kræver overskud at have børn med i køkkenet. Spring indkøb og planlægning over ved at få måltidskasser leveret lige til døren. Så er det nemt at sætte ungerne i gang med at hjælpe med at forberede aftensmaden.

Spyd er altid et hit, når det gælder anretning af mad til børn. Giv frikadellerne et tvist med opskriften herunder:

Tid i alt: 30 min

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

Tilbehør:
1,20 kg kartofler

Kyllingefrikadeller:
2 spsk. hakket bredbladet persille
2 fed hvidløg
600 g hakket kyllingekød
Salt
Peber
3 spsk. rasp
1 æg
2 spsk. smagsneutral olie

Persillesauce:
4 dl letmælk
2 spsk. hvedemel
10 g smør
Salt
Peber
50 g bredbladet persille

Råkostsalat:
500 g gulerødder
2 æbler
75 g rosiner
1 appelsin (saften)

Opskrift - sådan laver du kyllingefrikadeller med frisk råkostsalat

1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre.

2. Skræl gulerødderne. Skyl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i kvarter. Riv begge dele groft. Vend gulerod, æble og rosiner med appelsinsaft.

3. Skyl og hak persille. Pil og pres hvidløg. Rør kylling, hvidløg, salt, peber, rasp, æg og persille til en jævn fars.

4. Form farsen med en ske. Steg dellerne i lidt olie på en pande ca. 6 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

5. Pisk ¼ af mælken og mel til en jævning i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i. Bring saucen i kog under piskning, og lad den småkoge ca. 5 minutter.

6. Bland smørret i. Smag til med salt og peber, og vend skyllet og hakket persille i saucen.

7. Servér kartoflerne med kyllingefrikadeller, råkostsalat og persillesauce.

RETNEMT – Måltidskassen du selv sammensætter

Hos RetNemt kan du sammensætte din måltidskasse, så den matcher lige netop dine ønsker. Hver uge kan du frit vælge mellem 12 nye retter, der tager ca. 30 minutter at tilberede, og du kan klikke de madvarer fra, som du eller familien ikke er så vild med. Ved hver ret kan du vælge, hvor mange personer der skal spise med. Så hvis du får gæster, kan du nemt tilføje flere portioner.

Læs mere på retnemt.dk

Læs mere om: