5 gode alternativer til oksekød
Træning og kost

5 gode alternativer til oksekød

2. april 2019
af Christina Bølling og Thora Makita
Foto: Shutterstock
Jaja, vi ved det godt: Oksekød er no-go af flere årsager, hvis vi spiser for meget. Der er øget risiko for type 2-diabetes, hjertesygdomme og cancer, ifølge forskning. Og så er der også det med miljø, kød og CO2, der ikke helt rimer på hinanden. Her er 5 madvarer, der er rige på proteiner og ikke giver meget CO2-udslip.

5 GODE ALTERNATIVER TIL OKSEKØD

Alger Ja, det lyder måske en anelse spøjst, men faktisk har alger – spirulina – længe været hovedbestanddelen i juicebarer og helsebutikker. Spirulina minder lidt om æg og pulveret kan mixes ind i smoothies, energibarer og desserter, ifølge the Lancet.
Insekter Selv om insekter teknisk set kan betegnes som kød, så er de mere bæredygtige end andet kød. Det hænger sammen med, at insekter udleder færre drivhusgasser, modnes hurtigt og behøver mindre land og vand end andet kød. Du kan allerede nu få energibarer og chokolader med fårekyllinger og græshopper i, og du kan også købe det som mel, hvor insekterne er pulveriseret. LÆS OGSÅ: Vegansk mad: 5 lækre opskrifter, du bare skal smage! Bønner Bønner er rige på fibre, jern og aminosyrer og protein og ergo godt for dit helbred. Og så er de også gavnlige for planeten, fordi man kan producere bønner uden stort CO2-udslip. Kød-efterligninger Er du vild med kød, men vil du gerne skære ned på det, så er der mange proteinholdige alternativer, f.eks. sojabaseret tofu. Hvis du går over til ærteproteiner, har det den største positive indvirkning på dit helbred sammenlignet med andre alternative proteiner, ifølge WEF (World Economic Forum).
Nødder Nødder er fulde af vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer, så spis bare løs med god samvittighed. De forbruger ingen CO2 under tilblivelsen. Kilde: Time.com
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også