Gode grunde til at blive røgfri
Annonce
Sundhed

Kæmper du for at blive røgfri? Her er 7 af glæderne ved et rygestop

21. december 2021
Annonce for Nicorette®
Selvom røgskyen er væk, kan det indimellem være svært at se klart. Trænger du til at blive mindet om fordelene ved at stoppe med at ryge, så får du dem her. Vi lover, at glæderne er større end frustrationerne.
nicorette

Åh, det kære rygestop. Det kræver mod at tage beslutningen om at blive røgfri, og så kræver det en utrolig viljestyrke rent faktisk at gennemføre. Det kan føles som om, at smøgerne kan løse alle dine kortsigtede problemer, og det kan være noget så fristende lige at tænde én mere.

Vi ved godt, det er svært. Men der er altså fordele i massevis at hente, når man rent faktisk gennemfører et rygestop. Hvis du har brug for lige at blive mindet om dem, så kan du her læse om syv af de glæder, der venter dig forude.

1. Friheden

Du skal ikke længere tænke på, hvornår det er tid til næste cigaret. Det lyder af lidt, men det er faktisk en utroligt befriende følelse. Desuden skal dit program ikke længere konstant afbrydes af rygepauser, du slipper for at lede panisk efter dine cigaretter, når de er væk, og du skal ikke længere planlægge, hvor og hvornår du skal købe dem.

2. Energien

Din kondition bliver markant bedre. Det skyldes blandt andet, at dit iltindhold i blodet bliver normalt, at du får lettere ved at trække vejret, og at blodcirkulationen i hele kroppen forbedres. Alt dette sker faktisk i løbet af rygestoppets første uger, så der er masser af fordele lige rundt om hjørnet. Dit energiniveau vil også stige. Det skaber mere overskud, og måske det bringer nogle andre sunde vaner med sig såsom flere gåture og fysiske aktiviteter?

3. Det kosmetiske

Hvad nu, hvis vi fortæller, at der også er udseendemæssigt fordele at hente ved et rygestop? Sundere hud, hvidere tænder og pænere negle er nogle af dem. Derudover får du også en friskere ånde og kulør, så alt i alt kommer du til at se flere sundhedsmæssige fordele i løbet af dit rygestop.

4. Økonomien

Du får langt flere penge mellem hænderne. Faktisk bruger du ca. 20.000 kr. på cigaretter om året, hvis du ryger en pakke hver dag. Tænk bare på, hvordan de penge i stedet kunne bruges? Måske du kunne komme ud at rejse eller forkæle dig selv med den dyre taske, du altid har drømt om.

5. Helbredet

Vi kommer selvfølgelig ikke uden om helbredet, som vel nok er den væsentligste grund til at stoppe med at ryge. Og det er aldrig for sent! Efter fem år er din risiko for at dø af lungekræft halveret, efter 10 år er risikoen den samme som for én, der aldrig har røget, og efter 15 år er risikoen for et hjertestop den samme som for én, der aldrig har røget.

6. Omgangskredsen

Både din familie og dine venner vil helt sikkert sætte pris på det gode valg, du har truffet. De vil nemlig slippe for en masse bekymringer for dig og dit helbred, og så vil de opleve en person med mere overskud i hverdagen.

7. Personlig sejr

Følelsen af at gennemføre et rygestop er helt utrolig. Det er en kæmpe succesoplevelse, og du kommer til at få et stort selvtillidsboost. Det giver en følelse af kontrol, som du ikke har kendt til, mens du har røget, og cigaretterne har styret dig. Nu er det dig, der bestemmer igen – og det føles godt, kan vi afsløre.

Kan du klare den første uge uden røg?

Rygere har ni gange større chance for at lykkes med et rygestop, hvis de gennemfører den første uge uden røg. Dette gælder uanset, om man benytter nikotinerstatningsprodukter eller ej, men da kun omkring 3-5 % lykkes med et rygestop ved hjælp af viljestyrke alene, kan produkter og støtte fra Nicorette® hjælpe dig godt på vej til at nå dit mål. Er du klar til at tage udfordringen op og være røgfri i en uge, så kan du finde mere information, tips til dit rygestop og de rette Nicorette®-produkter lige her.

Læs altid vejledningen. For mere information www.nicorette.dk. DK-NI-2100209.

Læs også