https://imgix.femina.dk/media/bb56438f09f4487e8eabdf26fa9acd80.jpg
Sundhed

Hvilken løbetype er du?

23. januar 2013
af Karen Pallisgaard
Er du Slæberen, Hyggeren eller Den ensomme Ulv? Prøv at tage denne løbetypetest - og find ud af hvilken løbetype du er.

Jagthunden
En tynd og benet race, som er skabt til det seje løb. Med alderen udvikler den en lidt krum, fremadbøjet kropsholdning, som skyldes, at den helst vil ligge et hundehoved foran de andre. Ribben og hofter ses tydeligt under løbetøjet, og fedtprocenten er på linje med et skummetmælksprodukt. Udstyret er altid i top og slides hurtigt af luftmodstand og ætsende kropsvæsker.

Slæberen
Ses oftere og oftere på gader og veje. Kendes på sin højst personlige løbestil og det moderate tempo, som af alle de andre løbertyper vil betegnes som gang. Faktisk kommer ordet
"jogging" af det plattyske "joken", som betyder noget i retning af at slæbe sig af sted. Ja, nogle holder så lav fart, at de må skubbe sig frem ved hjælp af stave for ikke at gå helt i stå.

Den ensomme ulv
Løber altid alene og går sine egne veje. Blikket er indadvendt, og det er umuligt at få øjenkontakt. Det hjælper heller ikke at smile venligt eller træde hjælpsomt til siden. Vedkommende
lever og løber i sin egen verden - og læser næppe disse linjer.

Hyggeren
Hyggeren løber som regel i flok, hvorefter de fremtræder som ét stort kollektivt, larmende væsen. De elsker at myldre rundt på gader og stræder og råber og griner, især i starten af ruten.
Faktisk minder de om elever på lejrskole uden lærer. De vil hele tiden underholde med sjove, friske historier og kommentarer og går ikke af vejen for at råbe over store afstande.

Konferenceløberen
Løber altid i stærkt opdrevet tempo, gerne parvis eller højst tre. Typisk for denne type er, at han eller hun næsten altid er fordybet i samtale. Med det halve øje registrerer de kantsten og stoplys, men er for det meste optaget af at diskutere aktiekurserne og de seneste nyheder fra ind- og udland. Ses altid med sidste skrig i sko og udstyr. Drop at smile til eller henvende dig til dem - de svarer ikke, for de ser dig ikke.

Fitness-Sille og Jern-Hans
Sille og Hans vælger gerne løberuter i byens gader, hvor de kan se sig selv i de store spejlglasruder. Hvis du som fodgænger passerer denne type, f.eks. på en gågade, skal du være særdeles agtpågivende, fordi de kun modvilligt kigger fremad. De er som regel solbrændte året rundt og ser brandgodt ud. Mange bærer farvestrålende solbriller. Udstyret er upåklageligt, og repræsentanter for denne løbertype sveder ikke helt på samme måde som os andre.

Kilde: "Politikens løbebog"

https://imgix.femina.dk/legacy/media/67b73a64428f4842acc039cdba97a926.jpg

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/99a4db95d22849c4ab0af44e948d5659.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/bbd11f07715748758de82b2d55ae7f96.jpg

Læs også