Amalie_S
Sundhed

Hun synes, det her sundhedsfif er åndssvagt: "Altså, hvem gør det?"

19. december 2023
Af Line Marie Laursen
Foto: Lars H. Laursen
Snart kan du opleve hende i DR2-serien ”NamaStay”, men lige nu er det på løbebåndet i fitnesscentret, at skuespiller Amalie Lindegård huserer. Træningen er en god måde at holde sig mental sund i en mørk tid.

Hvilke tre ting starter du en god dag med?

– Jeg kysser min mand Albert, jeg kysser mine børn, og jeg drikker en kæmpe kop kaffe med havremælk i. Jeg elsker Nescafé, så det skal være dén.

– Jeg har skammet mig over det i mange år, men det skal være slut nu. Jeg kan, og jeg vil stå ved det!

Din favorittræning – og tilbehør til det?

– Jeg løber udenfor i sommerhalvåret, og om vinteren går jeg i et fitnesscenter et par gange om ugen. Jeg træner mest på trappemaskinen og løbebåndet eller tager en dansetime. Jeg gør det egentlig mest, fordi jeg synes, at træningen holder mine mørke tanker væk i den grå tid, som vinteren i Danmark er.

… Men i fitnesscenteret er de rigtige leggings altafgørende, så jeg ikke skal rette dem hele tiden. De skal sidde godt og stramt, men ikke for stramt, haha.

Hvilken sundhedsfif synes du er mest åndssvagt?

– ”Spis et stykke mørk chokolade om dagen”. Altså, hvem gør det? Hvis man har chokolade, så spiser man altså mere end ét stykke!

Introvert/ekstrovert?

– Jeg tror, at folk ser mig som ekstrovert, fordi jeg har let ved at være ”derude”. Men mine tætte venner og familie ved, at det kræver meget restituering og alenedage i begge ender at kunne det.

Hvornår har du det bedst?

– Når det er sommer og rigtig varmt. Hvis jeg så lige har løbet en tur, badet i havet, og nu kan sætte mig i skyggen med et glas hvidvin for at læse manuskriptet til noget forestående arbejde, som jeg glæder mig til at lave … mens mine børn leger i græsset, så er det perfekt.

Hvordan kommer du sundt igennem vinteren?

– Ved at holde mig varm. Hele vinteren bruger jeg for eksempel min varmedunk. Jeg gør den klar under dynen i god tid inden, jeg skal sove. Når jeg så går i seng, er dynen lun og jeg kan lægge varmedunken under nakken og få musklerne til at slappe ekstra meget af. Det er noget af det bedste, jeg ved.

– Om dagen pakker jeg mig ind i masser af tøj, uldsokker og bløde halstørklæder, så man kan gemme ansigtet lidt, når vinden bider i kinderne – og så går jeg en lang tur.

– Det gælder om at få blodet til at cirkulere. Jeg har også brugt svømmehallen en del, hvor jeg først svømmer og så går i sauna. Saunaen giver sådan en dejlig ro og varme til mine led og muskler.

Hvordan får du dig selv ud af et mørkt hul?

– Jeg læser bøger. Når man bliver bidt af en god, velskrevet bog, kan det fjerne tungsind. Man danner sine egne billeder i hovedet og kan spejle sig i andre. Bøger er det bedste mod alle livets kriser. Også når man har det godt. Så bliver man inspireret og får lyst til at forandre tingene til det bedre.

– Jeg vil gerne anbefale alle at læse “Forsvindingsnumre” af forfatter Amalie Langballe. Den er så smukt skrevet og beskriver så godt, hvordan man som sorgramt, søgende menneske famler efter holdepunkter i livet. Den får mig til at føle, at jeg vil prøve igen. Med alt.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også