Kvinde i overgangsalder
Annonce
Sundhed

Her er 3 ting, du skal vide om overgangsalder

9. marts 2023
Annonce for mbrace. Foto: Shutterstock
Der er ikke to kvinder, der oplever overgangsalderen på samme måde. Heldigvis findes der nogle kosttilskud, der kan hjælpe mod de fleste gener – og lige nu har du muligheden for at teste dem.
Logo

Hormonerne i kvindekroppen er et kapitel for sig. Netop som menstruationen, med alt hvad den indebærer, ophører, ja så kommer overgangsalderen og banker på. Overgangsalderen er nemlig perioden omkring den sidste menstruation – og akkurat som menstruationen, så påvirker overgangsalderen os alle forskelligt.

Her er tre ting, du bør vide om den.

1. Det er helt naturligt

Overgangsalder kan være noget så irriterende, men det er helt naturligt, og du kan være sikker på, at du ikke er alene om at være generet af den. Op til 85 procent kvinder oplever nemlig gener i forbindelse med overgangsalderen.

Forandringerne i kroppen skyldes kort fortalt, at æggestokkene holder op med at danne det kvindelige kønshormon østrogen.

2. Der er forskellige gener

Generne i forbindelse med overgangsalderen er forskellige fra kvinde til kvinde; mens nogle har få eller ingen tegn på overgangsalderen, oplever andre adskillige ændringer.

Nogle af de mest udbredte gener er hedeture, træthed, dårlig søvnkvalitet, humørsvingninger, tab af knoglemasse og slimhindeforandringer.

3. Der er (heldigvis) hjælp at hente

Hvis du vågner om natten badet i sved, skal du dog ikke bare acceptere situationen. Der er nemlig en række produkter med ingredienser, der kan hjælpe dig. mbrace har udviklet en kosttilskudsserie med produkter, der er målrettet de forskellige gener, og som du kan kombinere for at dække lige præcis dine behov.

Læs mere om produkterne herunder – du kan finde dem alle på apoteket.

https://imgix.femina.dk/2023-02-07/mbrace%20Womens%20Complete-60_0.png

mbrace womens complete: Indeholder 13 vitaminer og 10 mineraler, blandt andet vitamin D, som bidrager til immunforsvarets normale funktion og vitamin B12, der bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Find tilskuddet her.

https://imgix.femina.dk/2023-02-07/mbrace%20Focus%20%20Balance-30_0.png

mbrace focus balance: Indeholder blandt andet Ginkgo biloba, der bidrager til vedligeholdelse af en normal hjernefunktion, når man bliver ældre, samt til mental balance. Find tilskuddet her.

https://imgix.femina.dk/2023-02-07/mbrace%20Menopause-30_0.png

mbrace menopause: Rødkløver letter gener som følge af overgangsalderen – f.eks. hedeture og rastløshed – og salvie bidrager til en lettere overgangsalder. Find tilskuddet her.

https://imgix.femina.dk/2023-02-07/mbrace%20Good%20Night%20herbs-30_0.png

mbrace good night: Kosttilskuddet indeholder Baldrian, som bidrager til en naturlig søvn og til at slappe af. Find tilskuddet her.

https://imgix.femina.dk/2023-02-07/mbrace%20Energy%20Boost-30_0.png

mbrace energy boost: Indeholder blandt andet Rosenrod, der har en gavnlig effekt på træthed fremkaldt af stress, og Guarana, der reducerer mental træthed. Find tilskuddet her.

Hvis du føler meget ubehag i forbindelse med overgangsalderen, skal du kontakte din læge.

Om mbrace

mbrace er en kosttilskudsserie udviklet af kvinder til kvinder. Du skal kun tage en tablet om dagen, og flere af tabletterne er såkaldte duo- og triple-layer tabletter, hvor de aktive næringsstoffer udløses i henholdsvis to eller tre trin, så kroppen får tilført næringsstofferne kontinuerligt. Du kan også kombinere flere af produkterne for at dække dine behov bedst muligt. Kosttilskuddene findes kun på apoteket. Se dem alle her.

Læs også