Sundhed

Ekspert: Denne drik er bedst at drikke i varmen … og det er IKKE vand

15. august 2022
af Line Frandsen
Når det er varmt, er det vigtigt med væske. Men faktisk er det ikke altid vand, du skal fylde dig med, hvis du vil gøre det allerbedste for din krop.

I disse dage brager solen fra en skyfri himmel, og temperaturen er på den gode side af 25 grader.

Med andre er det ekstra vigtigt, at du husker væsken i disse dage.

Du tror sikkert, at det bedste råd er at drikke vand for at holde din krop sund i varmen.

Men faktisk mener en ekspert fra St Andrews University's School of Medicine, at en anden væske er værd at fylde i glasset, når varmen og tørsten melder sin ankomst.

Ron Maughan fortæller til det britiske medie Mirror, at mælk er et godt bud på en god sommerdrik (hvis man selvfølgelig kan tåle mælk).

Årsagen er, at den hvide drik indeholder nogle vigtige ingredienser, som kroppen kan have ekstra brug for i varmen.

– Mælk kan være mere effektivt end at drikke vand. Mælk indeholder naturlige salte og laktose, en sukkerart, som i små mængder kan hjælpe kroppen med at absorbere væsken bedre, fortæller eksperten.

Hvis du kun drikker rent vand – og meget af det – risikerer du at skylle naturlige salte ud af kroppen uden at få tilsat nye. Og salte er vigtige for at få din krop til at fungere bedst.

Dine nyrer kan sågar miste evnen til at udskille urin fra kroppen, hvis det går rigtig galt, og du har drukket alt for meget vand. Så risikerer man at ende med en såkaldt vandforgiftning.

Derfor er det vigtigt, at man også husker at få salt og sukker i kroppen – og ikke bare bæller vand i litervis. Og her er mælk altså ikke det værste bud på årets sommerdrik.

Men eksperten fastslår dog, at vand også er vigtigt. Han påpeger også vigtigheden af at huske, at alkohol ikke tæller med i regnskabet. Så husk vand og mælk – og mindre alkohol – i varmen. Og nyd så ellers vejret!

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også