https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/32/cola-til-maven/cola-stor.jpg
Sundhed

Drik cola mod dårlig mave

12. august 2012
af SØNDAGs SUndhedspanel
foto: Panthermedia
Cola kan hjælpe, hvis du har problemer med maven, men den brune sodavand skal blandes op med vand

Er du på rejse og rammes af dårlig mave og diarre, har din krop brug for væske, sukker, salte og bikarbonat. I en snæver vending kan fortyndet cola være et godt middel mod dårlig mave, lyder rådet fra SØNDAGs faste ekspert Lise-Lotte Hergel, der er læge.

LÆS MERE: Vil du undgå dårlig mave, når du skal på ferie, så få et par lette tommelfingerregler lige her

Colaen helbreder dog ikke, men tilfører væske og indeholder netop sukker, salte og så bikarbonat. Men da sukkerindholdet i cola er højere end kroppen bryder sig om, er det en god idé at blande den med vand i forholdet to dele cola og en del vand. På den måde kan kroppen også bedre optage de brugbare stoffer.

LÆS MERE: Cola er en sukkerholdig drik, så hvis du vil tabe dig, skal du holde dig til vand. Her får du andre gode ideer til, hvordan du sparer 100 kalorier.

Colaen er desuden produceret under kontrollerede forhold, og dermed er vandet, der er anvendt i colaen, ofte renere end det lokale postevand. Colaen skal gerne være lunken, da maven ikke holder af for kold væske.
Andre boblende sodavand er gode ved diarre, da stoffet bikarbonat, der gør sodavanden brusende, hjælper kroppen. Indholdet af bikarbonat er intakt, også selv om sodavanden er bruset af.

Læs også