hvad er kighoste
Sundhed

Diarré

4. december 2008
af Ulla Nielsen
Diarré er en ændring af afføringens konsistens, så den bliver mere løs, eventuelt vandtynd, og den er oftest ildelugtende. Samtidig bliver antallet af

Diarré er en ændring af afføringens konsistens, så den bliver mere løs, eventuelt vandtynd, og den er oftest ildelugtende. Samtidig bliver antallet af afføringer langt hyppigere.
De fleste former for diarré er akutte og skyldes betændelse i mave-tarmkanalen med virus eller bakterier. Diarré går hyppigt i ro af sig selv i løbet af et par dage.
Især hos spæde kan der være fare for udtørring på grund af for stort væsketab. Man taler om kronisk diarré, når tilstanden varer mere end to uger. Kronisk diarré kan være tegn på en alvorlig lidelse. Virker et barn med diarré sygt, eller går tilfældet ikke i ro i løbet af et par dage, bør man søge læge.
Et barn, der har diarré, skal have rigeligt at drikke. Ammer du, så lad spædbarnet fortsætte med at die. Barnet må også gerne fortsætte med at spise, når det har lyst. Et spædbarn på under seks måneder, der har vandtynd diarré flere gange efter hinanden samme dag, skal ses af en læge.

Læs også:
Afføring
Temperatur

Læs også