https://imgix.femina.dk/media/05c6d4a5e8864561b857bce954523e86.jpg
Sundhed

Delebarn i telefonen

30. marts 2006
af Ulla Nielsen
Min kæreste og jeg er lige gået fra hinanden. Vi har en lille pige på 20 måneder. Vi har i den sidste tid ladet hende ringe morgen og/eller aften til

Min kæreste og jeg er lige gået fra hinanden. Vi har en lille pige på 20 måneder. Vi har i den sidste tid ladet hende ringe morgen og/eller aften til den forælder, hun ikke er sammen med for at pludre lidt og sige hej far/mor osv. Det lader hun til at nyde at få lov til. Nogle gange er det et minut, hun gider, andre gange 10 minutter.
Men min kæreste har hørt et sted, at det kan give problemer for hende i form af savn og forværre situationen, fordi hun er i daglig kontakt med os begge, men kun fysisk med den ene.
Hvad er jeres råd?
Far og Mor, der vil det bedste

Kære forældre
Børn er forskellige af natur, og de reagerer også forskelligt på den situation, ikke længere at skulle bo sammen med begge forældre. Der er derfor ingen generelle anbefalinger på, hvad der er bedst for barnet i en skilsmissesituation. Men en ting er sikkert: De børn, der klarer sig bedst igennem en skilsmisse, er dem, hvis forældre har et godt samarbejde omkring forældrerollen.
Børn ønsker for alt i verden at bo sammen med begge forældre, så det er helt naturligt, at de savner den forælder, der ikke længere er fysisk til stede. Det er ikke en følelse, man skal undgå. Man skal derimod være forstående over for barnets sorg og være der for barnet, når det bliver ked af det.
Så længe I som forældre oplever, at jeres datter nyder at tale med den part, der ikke er til stede, så kan I roligt blive ved med den rutine. Begynder det derimod at give hende eller jer problemer, så skal I holde op. Det er dog vigtigt, at samtalerne foregår på jeres datters præmisser, hvilket vil sige, at det er op til hende, om hun vil snakke eller ej.
Ved at beholde en tæt kontakt til jer begge ,vil hun opleve, at selv om I ikke længere bor sammen, så har hun stadig to aktive forældre, der holder af hende, og det vil få en meget positiv indvirkning på hendes fremtidige opvækst. Og så må I støtte hende, når hun bliver ked af det ind imellem

Benedikte Hertel, sundhedsplejerske

Læs også:
Delebørn og baby

Læs også