Caroline_Wozniacki
Sundhed

Caroline Wozniacki fortæller om sin "game-plan": Gik fra at sove 20 timer i døgnet til at vende tilbage til tennisbanen

7. juli 2023
Af Oliver Preben Jørgensen
Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix
Den danske tennisstjerne har døjet så meget med en gigtsygdom, at det til sidst fik en enorm betydning for hendes liv og hverdag

Det styrede også, hvordan hun spillede på banen.

– Jeg udarbejdede en gameplan i forhold til at håndtere min leddegigt, fortæller hun.

– Jeg gik fra ikke at have noget som helst energi og sove 20 timer om dagen til at løbe rundt med min datter og søn, styrketræne – og ja, komme tilbage til tennisbanen, siger hun med henvisning til den "bombe", hun selv smed i sidste uge.

Her annoncerede hun, at hun gør comeback på tennisbanen.

Det kommer efter mere end tre år efter, at hun valgte at stoppe karrieren.

Hun har tidligere fortalt, hvordan sygdommen påvirkede hende fysisk.

– Jeg kunne ikke løfte mine arme, mine skuldre, albuer, hænder og fødder gjorde ondt. Jeg fandt det svært at børste mit hår og komme ud af sengen, fortalte Caroline Wozniacki i et interview med Bild i 2020.

Den tidligere Australian Open-vinder appellerer til, at hvis hun kan komme tilbage på banen efter hendes udfordringer med sygdommen, så kan andre med samme sygdom også være håbefulde.

– Hvis der er håb for mig, så tror jeg, der er håb for alle.

Den danske stjerne vil være at finde på banen, når US Open løber af stablen i september. En turnering, hun tidligere har været i finalen i to gange.

Og hun er optimistisk i forhold til hendes chancer.

– Kan jeg vinde US Open? Det tror jeg. Kan jeg vinde Australian Open? Det tror jeg. Det er derfor, at jeg gør dette. Vi må bare se, hvad der sker, sagde hun i forbindelse med annonceringen af comebacket.

Denne artikel blev første gang bragt af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også