løbebånd
Sundhed

Bøllings løbeklumme: Pimp dit løb på løbebånd!

2. maj 2019
af Christina Bølling
Er du en af dem, der synes, det er kedeligt at løbe? Så kan du med fordel skifte asfalten ud med fitnesscenter­ets løbebånd. Det kan faktisk udrette mirakler for din form, siger sundhedsredaktør Christina Bølling, der har løbet lige så langt på stedet som i den friske luft.

Der er en grund til, at man forbrænder mange kalorier på at løbe: Det er så hårdt! Der findes ikke ret mange sportsgrene, der kan måle sig med løb, når det gælder om at komme hurtigt og effektivt i form. Men desværre er det bare også så uendelig kedeligt og monotont. Mange begyndere synes i virkeligheden, at det er lettere at løbe på løbebånd i et fitnesscenter end at løbe udenfor, blandt andet fordi man bedre kan underholde sig. Og selv om man er forlystelsessyg og ikke helt stor fan af at lave det samme i 30 minutter og synes, squash og dans er meget sjovere, kan man stadigvæk godt lære at løbe. Og mange finder faktisk løbegejst­en ved at starte på løbebånd. Jeg løb mig i form til den første DHL-stafet på den måde. Hvis du vælger løbebånd, skal du være opmærksom på:

1. Det er ”mindre” hårdt at løbe på løbebånd end udenfor, men kan føles hårdere. Pas på, du ikke løber for langsomt.

2. Indstil løbebåndet på 1 pct. hældning, så får du samme modstand og udfordring som ”au naturel”.

3. Benyt dig af løbebåndets dashboard til at holde øje med kilometer og tempo, og pres gerne dig selv til liiige at løbe 300 meter mere.

4. Det er nemt at følge et træningsprogram med skiftevis løb og gang, fordi du kan holde øje med tiden og skrue op og ned for tempoet. Intervaltræning er meget nemmere på løbebånd end ude, hvor man løber og kigger på ur hele tiden.

5. De fleste løbebånd har tv eller musik indbygget i dashboardet, så du skal bare huske høretelefoner. Hvis ikke, kan du tage iPad med og høre podcasts, lydbøger eller se dokumentarer eller dyrke dine guilty tv-pleas­ures, mens du løber.

LÆS OGSÅ: få et 9 ugers løbeprogram her

Fordele ved løbebånd

• Det er aldrig regnvejr!

• Du får underholdning, mens du løber

• Du kan se præcis, hvor langt du har løbet (det er meget motiverende)

• Du slipper for besværlig påklædning

Læs også