hvad er kighoste
Sundhed

Babyseng

4. december 2008
af Ulla Nielsen
En babyseng kan bruges fra fødslen frem til barnet er omkring to et halvt år. Mange forældre vælger dog at lade barnet sove i en vugge, lift eller

En babyseng kan bruges fra fødslen frem til barnet er omkring to et halvt år. Mange forældre vælger dog at lade barnet sove i en vugge, lift eller Moseskurv den allerførste tid.
Når sengen købes, så se efter, om den er solid - også i bunden. Afstanden mellem tremmerne må højst være seks centimeter. Er afstanden større, er der fare for, at barnet kan presse hoved eller overkrop igennem og komme til skade. Har sengen lamelbund, må afstanden mellem lamellerne højst være 2,5 cm, da større afstand giver risiko for, at barnets fødder kommer i klemme.

Læs også: Barnevogn

Nogle senge har en løs bund, der kan hæves, så barnet ligger højt i den første tid. Det skåner de voksnes rygge. Andre modeller har sidestykker, der kan sænkes. En seng, der indvendigt måler 110 x 65 cm, kan bruges de første to år af barnets liv.
Siderne skal være mindst 60 cm høje, målt fra sengebunden. Se og føl også efter, om der er søm, skruer, splinter eller ujævnheder, barnet kan rive sig på eller hænge fast i.
Vælges en tremmeseng, så beskyt baby mod træk med et 20 cm højt stofstykke, der kan fastgøres eller snos ud og ind mellem tremmerne. Enkelte senge på markedet har Varefakta, og der arbejdes på en Europæisk standard for baby- og børnesenge.

Læs også: Bæresele

Læs også