Søvn
Sundhed

7 tips: Sådan falder du i søvn, når det er varmt!

7. juli 2017
af redaktionen
Foto: Panthermedia
Det er fantastisk, når temperaturen stiger – lige indtil vi skal i seng og ligger svedende og rastløse og vender og drejer os. Men med disse 7 tips rammer du hurtigt drømmeland.

Faktisk er der en fysiologisk god grund til, at vi har svært ved at sove, når det er varmt udenfor. Forskning viser nemlig, at den optimale temperatur at sove i ligger på omkring 20 grader. Som en del af vores krops naturlige rytme, falder vores kropstemperatur nemlig lidt om natten, og det er det fald, der får kroppen til at falde til ro – og det sker hurtigere, hvis vi sover i et rum, som ikke er alt for varmt.

Der er dog råd at hente til også at få søvn på både ferien og varme danske sommernætter med disse 7 råd, som amerikanske Buzzfeed har fået fra de to søvneksperter Michael Decker og Philip Gehrman:

Sov så langt nede som muligt:

Bor du i hus med soveværelse på første sal, så overvej at sove i stuen – eller sågar kælderen – hvis det er meget varmt udenfor. Varme stiger nemlig opad.

LÆS OGSÅ: Ekspertens fem bedste tips til en bedre søvn

Hold gardinerne trukket for:

Sørg for at isolere så meget som muligt mod solen i løbet af dagen, så dit soveværelse ikke står badet i sol i 14 timer, inden du skal i seng.

Tag et varmt bad:

Det lyder måske mærkeligt, men hvis din huds temperatur er meget varmere end rummets, falder din kropstemperatur, når varmen fordamper – og dét fald vil gøre dig rolig og søvnig.

Giv nattøj, sengelinned og madras et tjek:

Vælg materialer som hør eller bomuld, som huden kan ånde i, til dit sengelinned og til dit nattøj, hvis du ikke vil sove helt nøgen. Overvej også, at madrasser og puder i memory foam absoberer varme og gør din seng endnu varmere end en almindelig skummadras.

LÆS OGSÅ: Søvnekspert: Så mange timer skal du minimum sove hver nat

Time din spisning:

Hvis du er sulten om aftenen, så spis 1,5-2 timer inden sengetid, men nøjes med frugt eller en lille skål müsli, så dit stofskifte bliver holdt stabilt til sengetid. Hvis du spiser for meget, lige inden du skal sove, vil din kropstemperatur nemlig stige, når din krop begynder at fordøje måltidet - og det gør, at de bliver sværere at falde i søvn.

Stik fødderne ud:

Varmen fra vores krop fordamper blandt andet gennem vores fodsåler. Så stik fødderne ud under dynen, hvis du har det varmt, og regulér varmen på den måde.

Brug en affugter:

Når det er varmt, bliver luften mere fugtig – og det får os ofte til at svede mere. Hvis du har en affugter, så affugt rummet inden sengetid: Det gør luften mindre tung, og din sved kan derfor bedre fordampe.

Kilde: Buzzfeed.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også