Problemer med ammehår
Annonce
Sundhed

5 ting som vi med ’ammehår’ bare kender ALT for godt

28. oktober 2020
af Aller Creative Studio, annonce for Purely Professional
Foto: Shutterstock
Der er mange glæder (og søvnløse nætter), når man er nybagt mor. Og så er der, for mange af os, også høje tindinger og tynde hestehaler! Måske du kan genkende noget her?
purely

Det kan godt være, at vi vraltede, tissede hvert andet minut, savnede en stiv drink og at sove på maven. Men håret? Dét fungerede bare. Sundt, kraftigt, lækkert.

Så kom babyen, kærligheden og de lange, søvnløse nætter. Og så begyndte hestehalen at krympe, og som en anden Golden retriever begyndte vi at efterlade et spor af hår over hele hytten.

Der er usigeligt mange glæder ved at blive mor. Der er buttede, små fingre, bløde nakker og en kærlighed så stor, at den river i hjertet. Og så er der, for mange af os i hvert fald, også ’ammehår’. Og det er egentlig et mærkeligt udtryk, for det forekommer altså, uagtet om man ammer eller ej.

Hormoner og hår

Når mange kvinder oplever, at graviditeten er fyldt med gode hårdage, skyldes det et forhøjet niveau af østrogen i kroppen, som medfører, at hårets vækst- og hvilefaser varer længere. Resultatet er et hår, der ser tykkere og mere fyldigt ud end normalt.

Men med den lilles ankomst til verden følger altså også et mere normalt hormonniveau, og alt det hår, vi ikke tabte under graviditeten, har det så med at falde af hovedet og sætte sig i afløbet, hårbørsten og på alle husets bløde møbler.

Så hvis du lige nu sidder med en lille ny verdensborger på mellem tre og seks måneder, er der altså en god chance for, at du vil kunne nikke genkendende til mindst én af disse:

1. ”Den der tilfældige og alligevel lidt lækre barselsknold er begyndt at ligne slatten salat placeret på toppen af mit hoved.”

I starten var det altså lidt cool. Nej, håret var ikke rent, for et spædbarn er ikke altid helt med på ideen om et bad til en træt mor, men det så heller ikke helt tosset ud! Men så taber barselsknolden ligesom pusten og bliver til noget, der minder om en sær samling ukrudt, der gerne hænger lidt til den ene side.

2. ”Da jeg drømte om pandehår, var det ikke lige det her, jeg havde forestillet mig.”

Prøv det bare: Træk de knækkede og nye hår langs panden fri næste gang, du sætter håret op, og vupti: Så har man en slags pandehår, som er … skal vi kalde det ’luftigt’

3. ”Nå, sådan ser jeg ud med høøøøje tindinger!”

Det er som om håret i tindingerne giver op lidt hurtigere end resten af håret. En klassisk stram hestehale har det med at afsløre en hårgrænse, der er punktvis vigende. Suk!

4. ”Jeg troede kun, det var babyen, der skulle have babyhår.”

Et skønt miks af de hår, der er knækket og de nye, der (heldigvis!) vokser frem i fraværet af det tabte, har det med at virke som det fineste (ok, så: tyndeste) babygarn.

5. ”Jeg har fået en glorie. Af fimrehår”

Vi opdager det gerne, hvis vi tilfældigvis står med ryggen til solen: En let busket glorie af fimrehår, der står som en blød glorie om hovedet. Fedt nok.

Purely shampoo og serum

Hårstimulerende produkter fra Purely Professional

Rigtig mange mennesker oplever perioder med hårtab, og det kan være årsag til mange bekymringer. Purely Professional har nu lanceret to produkter, der stimulerer hårvæksten: Et stimulerende hovedbundsserum ’Serum 1’ og en vitaliserende shampoo ’Shampoo 5’. Serum 1 virker ved at kickstarte eller genstarte hårets vækstcyklus, mens Purely Shampoo 5 virker ved at blokere for skadelige stoffer, som hæmmer hårets vækst, samtidig med at den virker aktivt mod skæl og skaber en sund hovedbund, som er altafgørende for et sundt hår. Læs meget mere om produkterne her.

Purely Professionals produkter kan fås hos udvalgte apoteker og på purelyprofessional.dk

Læs også