https://imgix.femina.dk/media/article/panthermedia_a55458538_6001x4006.jpg
Sundhed

5 råd: Sådan holder du løbeformen - mens du nyder ferien

1. juli 2016
FEMINA KVINDELØB
Med en lille smule planlægning og et par gode løbetips kan du både spise vaffelis og drikke kølig rosé uden at give slip på løbeformen.

Pak løbeskoene med i kufferten, så du er klar til sensommerens motionsløb efter ferien. Her får du den garvede løbers 5 gode råd til at løbe gennem sommeren uden at gå på kompromis med livsnydelsen.

Undgå for meget tøj
Alt vejr er løbevejr i det rigtige tøj. Og en tommelfingeregel er, at du skal klæde dig, som var det 10 grader varmere end termometeret viser. Du må gerne fryse lidt de første 5 minutter, og en let sommerregn er faktisk det perfekte løbevejr. Tag evt. en kasket på hvis det regner.

Hellere hyppigt end langt
3-4 kortere ture er bedre end 2 længere ture om ugen, og det er nemmere at komme af sted, når du ved, det ikke er et ”maraton”, du skal ud i. Planlæg på forhånd, hvilke feriedage der skal være ”løbedage” og planlæg andre aktiviteter efter disse.

Løb om morgenen
Der er flere fordele ved at løbe om morgenen. Det endnu ikke så varmt og din forbrænding er højere – og så kan du med god samvittighed kaste dig over hotellets morgenbuffét, når du er tilbage. Læg løbetøjet klar om aftenen og skyl det op, når du er tilbage, så det er klart til næste tur.

Løb på stranden og lav styrkeøvelser
Holder du ferie ved vandet, er det oplagt at lægge løbeturen i strandkanten, det giver ekstra muskelstyrke. Men husk, at det er hårdt at løbe i sand, så sæt gerne tempoet ned. Det er også en god idé at lave styrkeøvelser som fx squats og planken efter hver anden løbetur. Ud over at forebygge skader styrker det dit løb. Forkæl dig selv med en dejlig dukkert bagefter.

Vand, vand og vand
Du skal som tommelfingerregel drikke dobbelt så meget vand, som du plejer, når du løber i varmen. Start dagen med et stort glas vand inden løbeturen, og drik en halv liter mere og spis gerne en banan eller et andet stykke frugt, straks du er tilbage.

Træn med dine venner via din løbe-app
Har du ikke en løbemakker i ferien, så find løbevenner på en løbe-app som fx Endomondo. Her kan I opmuntre hinanden og følge hinandens ture. Plejer du at løbe med en veninde, kan I evt. også aftale inden ferien, hvilke dage I skal løbe, det er motiverende for at komme af sted.

FEMINA SENSOMMERLØB: En dag i sundhedens tegn

KØBENHAVN 4. september * SLAGELSE 13. september * AARHUS 14. september * AALBORG 15. september
SE MERE PÅ FEMINA.DK/KVINDELOEB

https://imgix.femina.dk/bundbanner-artikel_4.jpg

Læs også