yoga
Sundhed

5 myter om yoga (og lidt om prutter og mænd i g-strenge)

23. april 2017
af Karen Pallisgaard
Yoga er kun for flippede vegetartyper - med smidige kroppe og hørbukser. Vi har fundet de typiske fordomme om yoga frem - og fortæller dig, om de passer eller ej

MYTE: Man skal bede til yoga timer

Falsk: Der findes da lærere, som snakker om gamle indiske guder, men du bliver ikke indlagt til fællesbøn. Yoga handler ikke om en gud, men til gengæld om det guddommelige i dig. En gammel guru sagde: ”God dwells within you as you.” Yoga betyder ”at forene” – og det, der forenes, er alle aspekter af dig, i dig, også det guddommelige. Det er da en meget fed overbevisning – at vi alle er sådan lidt hverdagsguddommelige.

MYTE: Yoga er kun for smidige typer

Falsk: Yoga er for alle. Smidig er noget, man bliver hen ad vejen – yoga gør både styrker og smidiggør.

MYTE: Man skal være vegetar

Falsk: Man skal ikke leve på en bestemt sund eller afholdende måde for at kunne lave yoga. Al erfaring viser dog, at folk bliver mere opmærksomme på hvad, der er godt for dem, når de dyrker yoga – også på hvad de vælger at putte i munden. Yogafilosofien foreskriver, at man skal undgå at skade dig selv og andre. Det tolker nogle yogis som, at man ikke skal spise animalske produkter. Men hey. Det bestemmer man jo heldigvis selv. Kend dig selv, og gør, hvad der er rigtigt, se dét er yoga.

MYTE: Man synger nogle gange til yoga

Sandt: Det afhænger helt af lærerens stil. Men det er normalt at synge lyden ’ommmmm’ for at samle klassen i starten og slutningen af en time. Chanting, som man så fint kalder det at synge på yogasprog, bliver dog sjældent praktiseret på en almindelig yogaklasse i Danmark. Så afsky for fællessang skal ikke stoppe dig fra at komme til yoga.

LÆS OGSÅ: 4 øvelser, der kan forbedre dit sexliv

MYTE: Mænd går i hør, og kvinder går i g-streng til yoga

Sandt & falsk: Desværre må vi sande at løse hørbukser ofte er, eller nok rettere var, del af det gængse mandlige yogalook. Heldigvis ser det ud til at have ændret sig, og yogamiljøet er fuld af smækre mænd. G-streng og damer... nogle gør det, hvorfor ved vi ikke, Jane Fonda look, måske?! Men vi har også engang spottet en mand med g-streng under sine short, da han dyrkede yoga – og spurgte faktisk til den: Han forklarede sødt, at det bedre holdt hans nedre udstyr på plads.

MYTE: Der er noget, der hedder yogaprutter

Sandt: Fænomenet har simpelthen fået sit eget navn, fordi, ja, det nemt kan ske, at man kommer til at slippe en bette vind på måtten. Din krop bevæger sig dybt og masserer også dine indre organer, og tadaaa.. det inkluderer også tarmene. Især yoga for gravide kan være noget af et luftigt show. Der er ikke så meget andet end at go-with-the-flow, om man så må sige.

Vidste du, at femina har sin helt egen yogakanal med gratis yogavideoer? Klik her for at komme til ”Hverdagsyoga”-kanalen på Youtube.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også