3 gode råd, der mildner symptomer på overgangsalder
Annonce
Sundhed

3 gode råd, der mildner symptomer på overgangsalder

4. november 2019
af Aller Creative Studio, annonce for Mylan
Hedeture, søvnbesvær, vægtøgning, muskelsmerter og humørsvingninger er alle symptomer på overgangsalder. Perioden kan være udfordrende, men der er heldigvis ting, du kan gøre for at mildne symptomerne.

Er du i tvivl, om du er ved at gå i overgangsalder? De typiske symptomer rammer godt hver 10. kvinde, inden hun er blevet 45 år – og selv kvinder i starten af 30’erne kan opleve begyndende symptomer på overgangsalderen. Her er 3 gode råd, der hjælper med at mildne symptomerne.

Spis dig til en mildere overgangsalder

Overgangsalderen kan betyde nedsat muskelmasse og knoglestyrke, og derfor er det en god idé at oppe indtaget af protein. Dine kostvalg kan også hjælpe på de irriterende symptomer på overgangsalderen, da masser af vand kan begrænse hedeturene, mens B-vitamin fra bl.a. fisk, æg og mejeriprodukter kan reducere humørsvingningerne.

Få sved på panden

Hvis du dyrker motion tidligt i overgangsalderen, kan du kompensere for tabet af østrogen. Særlig træning ved høj intensitet er godt, da det sender signaler til muskler og blodkar, som minder om de signaler, østrogen sender. En træningsform, der er god til at skabe høj intensitet, er intervaltræning som spinning eller intervalløb. Det betyder ikke så meget, om det er to eller tre gange om ugen – blot du kommer af sted og får sved på panden.

Stå op – og sov bedre

Søvnløshed er en af de typiske gener i overgangsalderen. Det er et problem, der kan udvikle sig til en ond cirkel – jo mere du gruer for at ligge vågen, jo sværere kan det være at falde i søvn. En løsning kan være at arbejde med søvnbegrænsning. Det går ud på, at man kun ligger i sengen, når man sover. Hvis du ligger og kæmper med at falde i søvn, skal du stå op, lave noget andet og så prøve at falde i søvn igen senere. I starten vil du opleve, at du får et søvnunderskud, men med tiden vil du sove længere og længere og have nemmere ved at falde i søvn, fordi hjernen forbinder din seng med at sove.

MyTest Menopause

Har du uregelmæssig menstruation, hedeture, og sover du dårligt? Måske er overgangsalderen på vej. Er du i tvivl, kan du nu få testen MyTest Menopause på apoteket. I overgangsalderen stiger koncentrationen af det follikelstimulerende hormon, som stimulerer æggestokkene til at udvikle æg og danne østrogen. MyTest Menopause måler koncentrationen af hormonet og viser, om det er over normalt niveau.

MyTest Menopause fås på apoteket.
MyTest er medicinsk udstyr. Læs vejledningen i pakken inden brug.

Læs også