https://imgix.femina.dk/media/article/1048-strik-muffedisse.png
Stil

Stribede muffediser

5. december 2010
af Susanne Gustafsson
Efter at jeg strikkede det første par muffediser (eller håndledsvarmere), er det gået op for mig, hvilket genialt stykke uldent tilbehør, det er. Og da det lader til, at vi skal have en ligeså strid vinter som den sidste, kan vi vist ligeså godt forberede os og strikke et større udvalg af alle mulige former for ”varmere”

STRIBEDE MUFFEDISER MED TOMMELFINGER
Damestørrelse

Se modellen i stor størrelse nederst

DET SKAL DU BRUGE: 1 ngl. af hver af farverne rød og pink (eller dine yndlingsfarver) i Drops Alpaca, oinde nr. 3 og 3½.

STRIKKEFASTHED: 23 m og 30 p = 10 cm.

Højre muffedise: Slå 50 m op på p nr. 3 med rødt garn, og strik rib (2 vr, 2 r), slut med 2 vr (vrangen af arbejdet). Næste p: Strik r over r og vr over vr. Strik i alt 31 p rib.
Skift til p nr. 3½ og pink garn, og fortsæt i striber: 4 p pink, 4 p pink.
Strik 4 pink striber i alt, klip garnet over. Strik de første 9 m med noget andet garn til tommelfinger, vend og strik de 9 m til bage igen (se foto). Klip garnet over.
Fortsæt i striber over alle m (1 rød, 1 pink, 1 rød stribe).
Skift til p nr. 3, og strik 6 p retstrikning med pink garn. Luk elastisk af.
Tommelfinger: Saml de 9 m op på hver sin p nr. 3½ på hver side af det andet garn, og trævl de 9 m op imellem p. Vend retten opad, og sæt alle m over på venstre p. Strik med pink garn således: 9 r, saml lænken op mellem de 2 sæt m, og strik den dr r. Strik 9 r. Strik i alt 5 p glat over de i alt 19 m. Skift til p nr. 3, strik 6 p ret, og luk elastisk af.

Venstre muffedise: Strikkes på samme måde som højre, til de 4 pink striber er strikket. Strik 1 p med rødt, men strik de sidste 9 m med noget andet garn til tommefinger. Vend og strik de 9 m tilbage. Klip garnet over, og sæt de m tilbage på venstre p. Strik p færdig med rødt garn henover de 9 m. Strik venstre muffedise færdig på samme måde som højre.
Sy tommelfingersømmen sammen, og sy derefter selve muffedisen sammen.

https://imgix.femina.dk/1048-strik-muffedisse-copy.png

Find din nærmeste forhandler på www.garnstudio.dk

Læs også